זה באמת הוא: יש דברים שהם טובים מדי בכדי שנאמין שבאמת יכולים לקרות. תחשבו לדוגמה על סיטואציה שבה ליאו מסי היה מגיע לשחק בליגת העל בישראל או שפייר ארמה היה מגיע לשפוט ב"הקינוח המושלם", כמעט מופרך לחשוב שזה יכול לקרות נכון? אז תחשבו שוב. קונדיטור העל הצרפתי ייקח חלק בגמר העונה החדשה של תוכנית הקינוחים וההמצאות המטורפות.
ארמה, לו רשת מצליחה של מאפיות עם עשרות סניפים ברחבי העולם, עבד קשה מאוד בשביל להגיע למעמדו. רגע לפני שהוא מצטרף לאסטלה, קרין גורן, מיקי שמו, ישראל אהרוני ואבי ביטון, הנה כמה פרטים שאתם חייבים לדעת עליו - ואיך כל זה קשור לפבלו פיקאסו?
- ארמה ובניו - המטבח לא זר למשפחת ארמה. פייר הוא דור רביעי של אופים.
- מסביב לעולם – הוא פתח את המאפייה הראשונה שלו בפריז ב-1997. מאז התפשט לרחבי העולם וכיום אפשר למצוא סניפים באירופה, ארצות הברית, אסיה ובמזרח התיכון. אבל זה לא עצר רק בחנויות, ואחרי ארמה עוקבים מיליונים ברשתות החברתיות.
- נבראתי לך - משהיה קטן היה לו ברור שמקומו במטבח. אמנם הוא נכנס אליו בגיל 14, אבל כבר בגיל תשע הבין שזה ייעודו. אם לא היה פונה לעולם הקולינרי הוא היה רוצה להיות ארכיטקט או מטפל בצמחים. טוב נו, הוא ארכיטקט של טעמים, זה גם משהו לא?
- פיקאסו - ארמה נודע בעיקר בזכות המקרונים שלו. כשהבין שהוא יכול ליצור טעמים, מרקמים ושילובים חדשים, הוא פרח בזכות העוגיות. אגב, בזכות יצירותיו הוא זכה לכינוי: "פיקאסו של המאפים".
- אלוף העולם – בשנת 2016 הוא זכה בתואר שף המאפים הטוב בעולם. בנוסף, הוא היה הצעיר ביותר שזכוה בפרס שף השנה של עולם האפייה הצרפתי. בכלל, ארמה נחשב לאחת הדמויות הבולטות בצרפת ואף נבחר במקום הרביעי בתחרות "הצרפתי המשפיע בעולם" על ידי מגזין "ווניטי פייר".
- הקינוח היקר ביותר – אם תרצו להנות ממארז של 100 מקרונים מיוחדים וטעמים במיוחד, וגם לזכות להתייעץ עם ארמה בכבודו ועצמו, תיאלצו להיפרד מסכום של כ-27,000 שקלים.
- איש ספר: הקונדיטור מצטיין גם מחוץ למטבח, ולאורך השנים הוא כתב לא פחות מ-41 ספרים העוסקים בבישול ואפייה.