האם אפשר לחדש משהו לשף ישראל אהרוני? הרי הוא היה כמעט בכל מקום בעולם וטעם את מיטב המאכלים בגלובוס. את התשובה קיבלנו ישר אחרי שנשאל על הקינוחים שהספיק לראות העונה ב"הקינוח המושלם": "ראינו דברים באמת יוצאי דופן. מה שהפתיע אותי, זה שהפתיע אותי שמפתיע אותי. אבל למה אני לא מוצא את אותם קינוחים בקונדיטוריות ומסעדות?".
כבר מהרגע הראשון היה אפשר לראות עלייה ברמת המתמודדים, עם קינוחים מטורפים ומקוריים במיוחד. אהרוני בעצמו התקשה להסתיר את ההתלהבות מהרמה של תחרות הקינוחים הקשה בארץ. "ההתרגשות מאוד גדולה, זה פורמט יחסית חדש והמקצועיות של המשתתפים היא באמת מדהימה. אמרתי לפני שהתחלנו שאם יהיו קינוחים כמו בעונה הקודמת, אהיה מרוצה. עד עכשיו כבר ראינו כמה דברים באמת מדהימים, דברים שלא רואים כמותם".
אהרוני, שבמשך השנים הביא מטבחים מגוונים מכל קצוות עולם, מכיר טוב מאוד את תרבות הקונדיטוריה בישראל ואמר שלדעתו הרבה לפני שאנחנו אומה של בשלנים, אנחנו אופים. "בקורונה כולם בישלו כמו משוגעים, אבל בעיקר אפו כמו משוגעים. כל הקונדיטוריה והבישול קיבלו דחיפה נורא חזקה וכמות הקונדיטוריות שיש עכשיו בארץ או שעובדות מהבית, היא מטורפת, חלק מהן ברמה מאוד גבוהה".
לצוות השופטים הצטרף העונה השף אבי ביטון, שבדומה לאהרוני מגיע גם הוא מעולם המסעדנות. כשנשאל על הדינמיקה שלו עם השופט החדש, נשמע צחוק מתגלגל של ביטון וקרין גורן מהחדר הסמוך. אהרוני לא הצליח להתעלם מהצחוק שלהם והוסיף: "זה מדהים מה שקרה בעונה הראשונה, כולנו הכרנו אבל לא היינו חברים, עשר דקות לתוך הצילומים הרגשנו כאילו אנחנו מכירים שנים רבות. אבי שהצטרף השנה, החליק לזה ממש בטבעיות בזכות מי שהוא ובזכות מי שאנחנו".
איך היה לך המעבר באמת משולחן "מאסטר שף" לשולחן של "הקינוח המושלם"?
"חלקם הגדול של הקינוחים הם ואוו, אז המעבר הוא ממש קל".
מה לדעתך הופך קינוח ממצוין ל'וואו'?
"הקונדיטורים מפתחים כל הזמן רמה טכנית גבוהה יותר שלא באה על חשבון הטעמים. הטכניקות של השנים האחרונות הן מרהיבות ועד לפני 20 שנה לא היו כמותן, זה דברים בגדר יצירות אומנות. היו כמה קינוחים שהמראה היה לא פחות מעוצר נשימה. אם הטעם זהה למראה המדהים של הקינוח, זה הכי ואוו שיכול להיות. אתה גם מבטיח וגם מקיים, זה בעיניי ההישג הגדול".
אבל לפעמים אתם פוסלים קינוח רק לפי מראה.
"נכון, בתחרות יש את שלב הווטירינה. לכאורה זה לא הוגן, אתה יכול לשפוט משהו שלא נראה מדהים, אבל יכול להיות שיש לו טעם אלוהי, זה קשה לפסול. אבל אין מה לעשות, באוכל בכללי ובקונדיטוריה בפרט, למראה יש תפקיד מרכזי".
הבאת תרבויות של אוכל למטבח הישראלי. ניסית פעם להביא משהו שקשור לקינוחים?
"בזמנו במסעדת 'תפוח הזהב' אני זוכר שעשינו פעם אחת קרם ברולה בטעם ג'ינג'ר ופעם אחת בטעם לבנדר. פעם זה היה ה-דבר, וכשהיה משהו בטעם אחר זה היה ואוו, היום זה בייסיק".