תשוקה מהי? תשוקה היא מיקי שמו מדבר על קינוחים. הקונדיטור שהפך את עולם הקונדיטוריה לחגיגה של צבעים וטעמים, התיישב לריאיון רגע אחרי שסיים יום צילומים של "הקינוח המושלם" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12). כשהוא עם חיוך גדול ומרוצה על הפנים, הוא התחיל לדבר מהתרגשות עוד לפני השאלות. "בינתיים אנחנו רואים שהשתפרנו מהעונה הקודמת, רמת המתמודדים עלתה ברציונל ובהבנה של מה הם צריכים לעשות. הם מבינים שפה הם לא צריכים לעשות רק קינוח מושלם, אלא, שיהיה גם מושתת בהגשה ובחוויית האכילה - חם וקר, פריך וקראנצ'י, רך וקשה".
מבלי לשים לב, מיקי הכניס אותנו לעולם המושגים שלו, עם שפה מקצועית ומושגים מורכבים בקונדיטוריה, שרק מראים את הרמה לה הוא מצפה מהמתמודדים. "קינוח צריך להיראות כמו מאסטר-פיס. הטעמים צריכים להעביר את החוויה במלואה. ברגע שאנחנו טועמים קינוח שהוא 'ואוו', נזכור את הטעם לא רק באותו רגע, אלא גם למחרת בבוקר כשנקום".
אז מה אתה חושב שהופך קינוח ל"ואוו"?
"אם למשל יהיו שלושה קינוחים עם בסיס פחות או יותר זהה של תבנית סיליקון כדורי, האחד יגיש אותו עם גלאסז', השני עם ריסוס של פיסטאש והשלישי יהיה מצופה בעיטור חישוק שוקולד שירים את הגובה של הכדור, אז ברור שהשלישי יהיה הבולט מבניהם. משתתף צריך לחשוב על הדברים האלה".
איך זה לשפוט קינוח מבלי לדעת מי עומד מאחוריו?
"זה דורש נטו מקצועיות, אני מסתכל על קינוח בהתאם לפרמטרים שדיברנו. בפעם שנייה שפוגשים את הבן אדם כבר אי אפשר להתעלם מההון האנושי, צריך לראות מי הכין, מה הוא הכין וכמה תשוקה יש לו. אנשים מצליחים לעבור את השלב הראשון גם בלי טכניקה, אבל כשזה מגיע לשלב הטעימה זה כבר סיפור אחר. כל אודישן בשבילם זה משחק הגמר והם צריכים להתייחס אליו ככה, תמיד לתת את הכי טוב שלך".
העונה הצטרף לשולחן השופטים אבי ביטון, שעבד בעבר לצד שמו. "אבי הוא חלק מאתנו, הוא בא מהתחום. עשינו ביחד הרבה טלוויזיה. הוא מגיע ממקום של ידע וניסיון, ואנחנו עוזרים לו להשתלב בצורה הטובה והחלקה ביותר. בסופו של דבר מה שחשוב זה שתהיה סינרגיה חיובית ולא מתוחה, שתהיה הרגשה של משפחה".
ואיך הדינמיקה ביניכם?
"יש שמחה ואהבה גדולה, מחבקים אותו. רוח צוות זה כשכל אחד יודע להקשיב לשני, וגם אם אני לא אסכים איתך - לא אבטל אותך".
אך לצד הכבוד הרב שיש לו לשף ביטון, כשמיקי נשאל על פייר ארמה שיגיע לשפוט בגמר הגדול, משהו קרה. המבט שלו השתנה, הוא לקח נשימה עמוקה וספג את צלילי השם של אבי הקונדיטוריה העולמית. "כל קונדיטור, לא של עידן הטיקטוק והאינסטגרם, אלא אלו שהתחילו לפני 30 שנה כמוני, עשה הכל בשביל להגיע לקונדיטוריה שלו בצרפת ולטעום משהו שהוא הכין. היום זה נראה קל ופשוט לטוס לשם, אבל בעבר זה דרש הרבה מאמץ. כל קונדיטור מתחיל הלך מן הסתם לצרפת לקבל השראה, והשיא היה פייר ארמה".
מה הפך אותו למוביל בתחום?
"הוא היה מהחלוצים הראשונים שהיה לו ספר וידע איך מכינים ברמת השרטוט. מצד אחד התמונות היו מגרות ומצד שני היו הסברים. תמיד היה לו בספר איזה טיפ או טריק".
יצא לך לפגוש אותו בעבר?
"בשנת 2013 עשיתי תוכנית בצרפת על קונדיטוריה, צילמנו עם 12 קונדיטורים ויצא לי לראיין אותו. בסיום הריאיון התרגשתי והוא אמר שהוא רוצה לחבק אותי, אני נכנסתי לחדר ובכיתי כמו תינוק".