עם שנים של ניסיון מאחוריה, דור שלם של אופים ואופות שגדל על המתכונים שלה, ספרים, תוכניות ואפילו חיקויים אייקונים, נראה שאפשר לקבוע את המונח בלי חשש: קרין גורן היא לגמרי גורו של אפייה וקונדיטוריה. מכאן והלאה נשאלת השאלה, איך יצליחו הפיינליסטים של "הקינוח המושלם" (הגמר הגדול בשבת, אחרי החדשות, קשת 12), להתעלות על האחרים ועל עצמם ולהפתיע את מלכת הסוכר הבלתי מעורערת?
זו כבר העונה השנייה ברציפות שגורן מעטרת את שולחן השופטים של התוכנית, היא יושבת כמובן על התקן של השופטת המתוקה, החייכנית והלבבית שרוב הזמן רוצה שהקינוח יהיה קצת יותר מתוק, אבל גם יודעת לתת ביקורות מקצועיות וחריפות ולפרגן במקומות הנכונים. היא לא מסתירה שאל העונה הזאת, היא וחבריה לשולחן הגיעו עם מעט חששות: "אחרי העונה הקודמת, מאוד חששנו שלא יהיו קינוחים באותה הרמה כי העיפו לנו את הראש ולשמחתי התבדינו. הפעם יש לנו גם שופט מצרפת, את פייר ארמה ופחדנו לבייש את הפירמה אבל המתמודדים שלנו עשו את זה ובגדול".
מה אפיין את המתמודדים של העונה הזאת בעינייך?
"המתמודדים שבאו בעונה הזאת, ראו את העונה הקודמת. הם יודעים שמדובר ברמה מאוד גבוהה והם התאמנו והכינו והגיעו ברבאק".
ארבעת הפיינליסטים של העונה הנוכחית מיכאל זורין, מור מזרחי, לירון טאקו ובשמת וינר שוורצברד, מגיעים כל אחד מרקע שונה לחלוטין ומביאים צדדים שונים של עולם הקונדיטוריה. ארבעתם ינסו להתעלות גם על עצמם וגם על המתחרים שלהם ולהרשים את גורן וארבעת השופטים שלצידה ולזכות בתואר המבוקש: הזוכה הגדול של "הקינוח המושלם".
עוד שופט אחד שמתמודדי הגמר יצטרכו להרשים הוא אבי הקונדיטוריה המודרנית, פייר ארמה. השף קונדיטור מצרפת, נחשב בעיניי רבים כמי שמתחיל מגמות וטרנדים בעולם הקינוחים וקובע את הטון עם הקולקציות שלו, מגיע בפעם הראשונה לשפוט בגמר התוכנית. קונדיטורים רבים נושאים אליו עיניים בהערצה והערכה ומקבלים השראה מהעבודה שלו. מיקי שמו, חברה לשולחן השופטים של גורן, אף עבד כמתמחה אצלו בצעירותו.
איך הפיינליסטים יכולים להרשים את פייר עם קינוחי הגמר שלהם לדעתך?
"להכניס את הטוויסט שלהם ולהביא את עצמם בצלחת - אחרת זה באמת משעמם".
אחד הדברים הבולטים בתוכנית, מעבר לכל הקינוחים המרהיבים שמעוררים תיאבון, הוא האחווה והפירגון בשולחן השופטים. למרות שעולם הקונדיטוריה עלול לפעמים להיות עולם תחרותי, נראה שבין השופטים יש אהבה ואווירה של כיף וגם לא מעט ציניות. בעונה החדשה הצטרף לשולחן השף אבי ביטון, שהביא רוח רעננה וחדשה עם יכולות שיפוט מפתיעות ומדויקות, איתו מצאה גורן חיבור מיוחד. "גיליתי אותו בעונה הזאת, הוא חדש בצוות והחיבור בינינו קוסמי, מיידי והיסטרי".
לאורך העונה סיפקה גורן לא מעט רגעים מפתיעים, חלקם מרגשים וחלקם קורעים מצחוק. החל מווידוי עליה ועל בן זוגה ועל כך שהאימהות שלהן ניסו להפריד ביניהן, עד לסיפור על חרם שעברה בילדות שכלל גם אלימות פיזית, לריבים עם אסטלה וזובור על השופט החדש, אבל הרגע אולי המפתיע מכולם היה הרגע בו הגיעה מתמודדת מקועקעת שגרמה לשופטת להתלהב, אך גם לחשוף כי הקעקועים שלה עצמה הם בעצם מדבקות.
מתכננת בשלב מסוים קעקוע אמיתי?
"לא, אבל יש לי פירסינג בכל מיני מקומות. הייתי מתה לקעקועים אבל אני פשוט מהמתחרטות, אני אתחרט על המיקום, על העיצוב ואפילו על הצבע. אני יכולה לקבוע תור לקעקוע, זה לא שאני מפחדת, אני פשוט אצטרך לקבוע הסרה בלייזר לאותו יום".
קרתה לך סיטואציה שמישהו קרוב אלייך נתן לך לטעום קינוח והוא לא היה מוצלח במיוחד?
"חד משמעית כן וחד משמעית שיקרתי. בגלל זה אני גם לא אגיד מי ומתי".
מה הקינוח הראשון שהכנת?
"פאי תותים שיצא מזעזע, הוא הלך לפח. זה נגמר בבכי ואז החלטתי ללכת ללמוד איך מכינים קינוחים בגיל 27, לא ידעתי איך מפעילים את התנור לפני. הכישלון הביא אותי להצלחה".
למרות שקשה לדמיין את גורו הקינוחים עושה משהו אחר חוץ מלהתעסק במתוק כל היום, אף על פי הכישלון שחוותה בתחילת הדרך, מסתבר שבגלגול אחר של חייה, גורן בכלל חלמה להיות וטרינרית. "זה היה חלום חיי. למדתי ביולוגיה ולשם הכל התכוונן, העוגה הייתה טעות. אני מגדלת גם הרבה חיות: חמישה חתולים, שני כלבים, שבע תרנגולות, שני ארנבים, עז בדרך והיד עוד נטויה".