הקינוחים שאנחנו זוכים לראות בתוכנית פשוט מטורפים, אין דרך אחרת להגדיר אותם. אבל המתמודדים שעומדים מאחוריהם מצליחים לסקרן אותנו לא פחות. מהסיפורים המרגשים של המתחרים, דרך הווידויים האישיים של השופטים ועד לרגעי קסם שנוצרו באודישנים - יש לא מעט דברים שפשוט חייבים להתעכב עליהם. אלו ארבעת הדברים שקרו השבוע ב"הקינוח המושלם" (הערב, אחרי "החדשות", קשת 12) שהשאירו אותנו ללא מילים:
המתמודד שעבר דחייה בילדות
אביעד רדעי הגיש את אחד הקינוחים היפים והמיוחדים שראינו עד כה בתחרות. אבל מלבד לעובדה שהוא הבטיח לעצמו מקום בשלב הבא והדהים את השופטים, הוא גם העלה לשיח נושא חשוב וכואב: דחייה חברתית.
"בגיל 15 עברתי לבית ספר חדש, פחות קיבלו אותי בזרועות פתוחות. היו הרבה מקרי אלימות פיזית ומילולית", שיתף אביעד וניסה להסביר את הסיבה שהיה לו קשה להשתלב, "אני לא כמו כולם, אני שונה ועדין, חייכן יותר. אמרו עליי: 'אתה עדין מידי, לא שייך לכולם, אתה לא יודע לשחק כדורגל'".
אבי ביטון וקרין גורן הזדהו שניהם הם הדברים שהציף, כל אחד מהזווית האישית שלו. "אני בן זקונים עם ארבע אחיות. אחד הדברים שלא סבלתי זה לשחק כדורגל", סיפר ביטון, "ילד שלא יודע לשחק כדורגל באופן אוטומטי יש לו פחות חברים. יפה שמצאת את המסגרת של המטבח, זה דיי דומה לסיפור שלי".
גורן חשפה פצע מהעבר בעצמה ושיתפה בכנות על חווית ילדות קשה: "גם אני מאוד מזדהה. תמיד הרגשתי לא שייכת, לא היו לי חברות בכלל והיו תקופות של נידוי, היו אפילו אפיזודות אלימות שאמא שלי הייתה צריכה להתערב. זה קשוח, אתה לבד". אחרי השיתוף, היא סיימה ברגע מעודד שהשאיר טעם מתוק: "בסוף כשתהיה קונדיטור מפורסם אתה תקבל מיילים, כמו שאני מקבלת עד היום, של 'סליחה שפעם עשיתי לך ככה, היום אני מכינה את המתכונים שלך'".
אין בעולם אהבה כמו אהבה של בת
כזה עוד לא היה לנו: אמא ובת הגיעו להתחרות באודישנים, ולא סתם אמא ובת - שתיים כובשות ומתוקות במיוחד. אנג'י וגלילה חג'וג' הגיעו מעכו והן מספרות שהאהבה לעולם הקונדיטוריה עוברת אצלן מדור לדור. הראשונה שהגישה קינוח לשופטים הייתה הבת, אנג'י, אבל היא לא הצליחה לעבור את מבחן הנראות. לעומת זאת, השופטים התלהבו מהקינוח של גלילה והיא עברה למבחן הטעימה.
מה שקרה אחר כך היה פשוט ממיס. אנג'י פירגנה לאמא שלה ועמדה לצידה לאורך האודישן. "היא כמו חברה ולא כמו אמא. אני מספרת לה הכל, אני לא עושה צעד בלעדיה", סיפרה לשופטים על הקשר ביניהן, אבל השיא האמיתי הגיע כשהראתה פירגון מכל הלב: "חשוב לי רק שאמא תתקבל. כשהיא הייתה ילדה היא רצתה להיות קונדיטורית, מגיע לה. עצוב לי שלא עברתי, אבל הכל טוב. אני ממש מקווה שהיא תעבור".
השופטים לא הצליחו להישאר אדישים לקשר המיוחד ביניהן ולפרגון האמיתי של הבת, ובמיוחד לא אסטלה, שהתרגשה מהחיבור העמוק בין השתיים. "את ילדה מקסימה, אני רוצה כזאת ילדה", אמרה השופטת. אנג'י אמנם נשארה מחוץ לתחרות, אבל גלילה קיבלה כרטיס לשלב הבא - והבת שלה לא הצליחה לעצור את ההתרגשות. נמסנו.
המעריצה של קרין גורן
שרון כליף נכנסה לאודישן עם חיוך ענק ומיד האירה את החדר באופטימיות שלה ובכמויות של ורוד - גם בקינוח וגם בלבוש. מלבד למתיקות שהיא משדרת, ולעובדה שהקינוח שלה הדהים את השופטים בנראות ובטעם, היא חשפה על עצמה פרט שפשוט אי אפשר להתעלם ממנו.
בקיר התמונות שליוה את האודישן שלה, הייתה תמונה של גורן, וכמובן שהשופטים מיד הבחינו בעניין ורצו להבין מה הקשר בין השתיים. שרון שיתפה על הסיבה המחמיאה - היא מעריצה את השופטת עוד מהילדות, וזה מה שגרם לה להיכנס לעולם הקונדיטוריה.
גורן שהתעלפה ממנה עוד הרבה לפני שחשפה את הפרט הזה, הייתה ממוטטת לגמרי אחרי השיתוף. "בתור ילדה הערצתי אותך, היית ההשראה שלי", שרון שיתפה את השופטת והמשיכה, "הייתי יושבת על הספה ורואה קרין גורן בטלוויזיה. קנו לי את הספרים שלך והייתי כל יום פותחת את הספר, בוחרת מתכון ועושה אותו". שרון עברה כמובן לשלב הבא וזכתה גם לסגירת מעגל עם גיבורת הילדות שלה.
המקום הבטוח
עוז שחרי כבר כבש כמה פסגות עוד לפני שהגיע לאודישן בתוכנית. הוא הבעלים של "עוז פטיסרי", אחת המאפיות הטרנדיות והמבוקשות בצפון, עסק שהקים בעצמו ונמצא לצד נחל קסום, כשהמיקום הפסטורלי והקינוחים המרהיבים הפכו אותו ללהיט ענק ברשתות החברתיות.
אבל מתחת להצלחה האדירה של העסק, עוז מספר שהסתתר חוסר ביטחון במי שהוא ובנטיותיו המיניות, שנפרץ רק בזכות המקצוע שבחר לעצמו. "היה לי בפנים חוסר ביטחון, שאלו אותי אם אני גיי ואמרתי מיד שלא", שיתף עוז, "אחרי הרבה זמן הרשתי לעצמי לצאת מהארון ותלינו דגל גאווה. אלו תהליכים שקרו בזכות המקום הבטוח שהקונדיטוריה נתנה לי. אול החברה אומרת שאני לא אמור להיות גיי, אבל אנשים אוהבים אז הכל בסדר" .
בקונדיטוריה שלו עוז הציב דגל של הקהילה והוא מנסה לתת את תחושת הביטחון לילדים מהאיזור, אותה תחושה שהוא לא קיבל מהסביבה בתור ילד. "אנחנו משתדלים לתת מקום לקהילה הגאה בצפון, אין מספיק מרכזים קהילתיים כאן. יש המון סיפורים של הורים שבאו עם הילדים והילד זיהה על התפריט דגל גאווה קטן והאמא התרגשה". אין מרגש מזה.