מתוק לו: אין חג בלי מתוקים, ואין מתוקים בלי מיקי שמו. הקונדיטור המוערך סוגר בקרוב 30 שנים בהן עוסק בעולם הקולינרי, ונראה כי אין אתגר שטרם ניצב בפניו. אבל גם הוא יודע כמה מורכב זה להכין את הקינוח המושלם לארוחת החג בלי קמח.
הבוקר (רביעי), הוא סיפר ב"בוקר חג" כיצד אפשר להכין דברים כשרים וטעימים, מהו האתגר הכי גדול בהכנת הקינוח לארוחה, ומהו הסיום המתוק המועדף על הישראלים לליל הסדר.
זה ממש אתגר מתוקים בלי קמח.
"מהקושי הזה יוצאים דברים טובים. הדילמה הקשה הזו בסוף עוזרת לצאת לדרך חדשה וטובה. אפשר לקבל תוצאות נהדרות גם עם תחליפים".
מה מחליף את הקמח?
"יש קמחים מסוגים שונים שאנחנו מרכיבים. אותו קמח שאנחנו עושים מתחליפים מותאם לעונה ויש איזון. המפתח הוא לעשות קמח שלא תרגיש שהוא מתחליף. אפשר להשתמש בקמח סויה, טפיוקה או אורז. חשוב לזכור שהטעם מתקבל מהתהליך ולא בהכרח רק מחומר הגלם".
מה הישראלים קונים כקינוח לליל הסדר?
"תמיד יש המון אוכל על שולחן החג, והאוכל הזה לרוב כבד. לכן, אנחנו מחפשים איזון, ובקינוחים יש הרבה פירות. הדבר המתוק בסוף הארוחה הוא ה'פיניש' והוא צריך להיות מידתי, כיפי ולא כבד".
שמו מחזיק בכובע (כובע שף אם תרצו) נוסף: חבר בפאנל השופטים של "הקינוח המושלם". תוכנית קינוחי העילית המטורפים שחוזרת בקרוב למסך מבליטה את הייחודיות של כל מתחרה. בכלל, נראה כי מעבר לבישול מצפים לנו דברים שטרם ראינו.
האם נתקלת בדברים שאמרת "ואו"?
"בטח. היצירתיות של המתמודדים זה משהו מאוד מיוחד. כל אחד מביא את 'האני' שלו ואנחנו רואים שלכל אחד יש התמחות שונה. קינוח צריך להיות מורכב ממספר מרקמים שונים שיוצרים חוויה מהממת וטעימה והתוצאות של המתמודדים מדהימות. אנחנו כל הזמן מתקדמים".
מה לצפות מהמתחרים ב"הקינוח המושלם"?
"כל המתמודדים נהדרים וזה כל הזמן מפתיע לראות את הרמה הגבוהה. היו לנו הרבה התלבטויות וויכוחים מי יותר טוב מבין המתמודדים. בסופו של דבר, קינוח אנחנו אוכלים עם העיניים, ואם זה עושה לנו את זה אז בא לנו לאכול את זה".