שם: רחלי ורניר
גיל: 31
מהיכן בארץ: גבעת זאב
מצב משפחתי: נשואה
מקצוע: קונדיטורית, בעלים של קונדיטורית בוטיק (כרגע במתכונת פופאפ) ומנחת סדנאות אומן
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: rachelivernir, Racheli Vernir
שישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
1. אני אחת מ-13 אחים ואחיות במשפחה מקסימה, צדיקה ותומכת.
2. אני גרה לבד מגיל 15 וחצי. בנקודה הזאת התאהבתי במטבח ומיד לאחר מכן בקונדיטוריה.
3. לפני 16 שנה בן זוגי דאז ובעלי היום רכש לי מיקסר, הוא המיקסר שמשמש אותי בבית עד היום.
4. אני מגדלת את הילדים עד גיל 4 בבית מבחירה, וגם אז שולחת אותם בלב כבד למסגרות (חרדתית משהו).
5. למרות הלוק המאוד מוקפד (עקבים, מי?), אני מכורה לטבע, טיולים וכמובן אוכל טוב (פודי רצינית) ויכולה לנסוע מספר שעות רק בשביל לטעום משהו חדש ואיכותי.
6. אחרי יותר מעשור שאני מלמדת קונדיטוריה, הפסקתי ללמד כי פתחתי מקום קטן בירושלים בשם "מאפיתי" (שאגב כעת במעבר שמתארך מעל הצפוי, ולכן בקרוב יהיה אפשר לטעום את הדברים שלי בפופאפ). עכשיו, סופסוף, אחרי 3 שנים שבהן קיבלתי המון בקשות ולא מצאתי את הזמן לזה, אני חוזרת לסדנאות ובימים אלה מצלמת סדנת אומן דיגטלית שתכלול גם את היצירות האכילות שלי בתוכנית.
>> למתכון באלה הידיים של רחלי ורניר מחצי הגמר
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה להכין קינוח ומה היית רוצה לשאול אותה?
הייתי רוצה להכין גלידת פיסטוק לשרה נתניהו. ועכשיו ברצינות, הייתי מכינה קינוח לצוקי (מארק צוקרברג) כאות הוקרה למפלצת המשומנת שיצר, שנתנה לי את הזכות לקהל מהמם ותומך שהולך איתי שנים.
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
החוויה הראשונה שלי דווקא זכורה לי בתור חווית אכילה. אמא שלי הכינה עוגת גבינה עננית, אחרי שעה וחצי שהריח הרג לי את מיצי הקיבה, העוגה יצאה חמה מהתנור, ולמרות שכלל מספר אחת בעוגות גבינה הוא להמתין לקירור שלה, טרפתי אותה בלי היכר. יש מצב שהחולשה שלי לעוגת גבינה עירומה וצחה היא בכלל בגלל זה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אני זוכרת אותה עד היום. לפני שנים קיימתי סדנה וסיננתי מסה של קרם אחרי איחוד עם ג'לטין, ומרוב עייפות החזקתי את המסננת באוויר (בלי קערה מתחת שתקבל אליה את הנוזל המסונן), הכל הלך לפח, או יותר נכון לשיש ואז לפח.
איזה קינוח לא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
כל קינוח שמכיל דברים שאני לא אוהבת לאכול.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
רק שלושה? ירקות, פירות, ואגוזים. אבל יש עוד מלא שהם חובה.
מה את מתכננת קודם – את הנראות או את הטעם?
חד משמעית את הטעם. כל קינוח טוב מתחיל במלא טסטים למרקמים ולטעמים עד שמקבלים ביס מושלם. רק אחרי זה - מתחיל המסע לנראות שתתאים לטעמים, לצבעים וכדומה.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לקינוחים?
אני לא חושבת שקיבלתי, אני קרצייה כזאת שרוצה ללמוד הכל לבד ולעשות את הטעויות בעצמי כדי להבין הכל לעומק.
שוקולד חלב, לבן או מריר?
שוקולד קרמל.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן או בחצי הגמר, את זוכרת במיוחד ולוקחת איתך להמשך?
האמת שהיו מלא ביקורות טובות ואני אסירת תודה על זה. לעולם לא אקח את זה כמובן מאליו. אני חושבת שהביקורת לקינוח היד שהכנתי בחצי הגמר הייתה הפעם הראשונה שראיתי שבאמת מבינים את האומנות שלי. ההתפעלות והמחמאות זה משהו שלא אשכח.
מה קינוח הדגל שלך?
אני לא חושבת שאני יכולה לבחור אחד, אבל טארט כלשהו זה לגמרי המומחיות שלי.
מה הקינוח הכי מטורף שיצא לך לטעום?
באחד מהמסעות שלי לפריז טעמתי קינוח שמשלב מלפפון ובזיליקום והוא היה פשוט אלוהי. גם אצלי יש קינוח עם בזיליקום, אבל מלפפון זה נראה לי טו מאצ' לקהל הישראלי.
מי ההשראה שלך במטבח?
לגמרי אמוארי גישון, אמן בחסד.
אם היית קינוח, איזה קינוח היית?
קצת קשה לבחור אחד, כי אני חושבת שאני במובן מסוים כמו כל הקינוחים שלי - עם מראה מסוים וטעם מנצח. אני חלילה לא אומרת את זה בשחצנות, אלא להפך. אני רוצה להראות שהעבודה על הפנימיות כל כך חשובה לי באופן אישי, והיא הרבה יותר קשה מעבודה על החיצוניות, כך גם לגביי הקינוחים שלי.