יש מי שלקח את תקופת הקורונה להפוגה קצרה מהשגרה השוחקת ויש מי שניצל את הזמן הזה כדי לממש תחביב שהיה שם תמיד ולהפוך אותו לקריירה. מורן גיל הוא דוגמא נפלאה לאיך יוצרים מהלימון – פאי לימון מתקתק במיוחד. כשהוא אחראי על טרנד העוגות המחולקות ששיגע את הרשת ומתמודד בתוכנית "הקינוח המושלם" בדרך לתואר הנכסף - העתיד נראה מתוק מתמיד.

העוגות המחולקות של מורן לא סתם תפסו תאוצה והטריפו את כולנו. מבלי להתכוון, הוא זיהה את הצורך של הלקוחות שלו, ועלה על הפתרון המושלם לאחת התופעות הכי נפוצות שיש. "זה נולד בטעות, את ההיגיון מצאתי אחר כך", הודה השבוע ב"חדשות הבוקר", "שלושה לקוחות אמרו שהם מוזמנים לערב חג ורוצים שאעשה להם קצת מכל דבר כי הם רוצים לטעום הכל. אז הצעתי להם שלוש עוגות שאחלק אותן. זה יצא סופר אסתטי וממש יפה בפעם הראשונה. העלתי לאינסטגרם ואז היה - בום".

View this post on Instagram

A post shared by Moran Gil | Pastry Chef (@_moran_gil)

למרות שזה לא ממש מורגש, מורן לא תמיד היה בעסקי הקונדיטוריה. בהתחלה הוא עבד כסמנכ"ל בחברת שיווק דיגיטלי, ואז הגיעה הקורונה. "יצאנו לחל"ת, וכדי להעסיק את עצמי התחלתי לאפות עוגות לחברים בשביל הכיף". את האהבה לקינוחים הוא ירש מאמו, שעבדה בקונדיטוריה צנועה בקיבוץ לוחמי הגטאות. היום, מורן גר בתל אביב עם בן זוגו, מנהל עסק של העוגות המטריפות שלו מהאינסטגרם, ואם חששתם - הוא כאן כדי להישאר. "אני לא אחזור להייטק. אמא שלי עפה על זה, אנחנו מחליפים מתכונים".

טארט ברולה דלעת (צילום: שחר רזניק,  קשת 12  )
טארט הדלעת של מורן גיל | צילום: שחר רזניק, קשת 12

לא רק העוגות המחולקת שלו כבשו את הלב והפיד שלנו, אלא גם פאי הדלעת שהגיש באודישן שלו לתוכנית "הקינוח המושלם" גרף לא מעט מחמאות מהשופטים: "זה קינוח מופרע, זה מטמטם", סיכמה קרין גורן את כל הטוב הזה. עכשיו זה כבר לא מפתיע עד כמה גיל מאמין ששילוב טעמים לא טריוויאליים עם נראות מטריפה הם המתכון לקינוח המנצח, "עם הקראנצ'יות יגיע רך, עם המתוק יגיע מלוח וכל זה ביחד עם הנראות שהיא הביס הראשון שאוכלים מהקינוח" תיאר מורן באודישן וגרם לכולנו להזיל ריר מול המסך.