כבר שנים שאסטלה מחזיקה בתדמית השופטת הקשוחה, וכמובן שכשהגיעה לשפוט בתוכנית "הקינוח המושלם" (הערב אחרי החדשות בקשת 12), הטייטל לא ממש עזב אותה. השפית, הקונדיטורית והשוקולטיירית המצליחה התייחסה בחדשות הבוקר לעובדה שהמתמודדים נלחצים כשהיא בסביבה, והיא ממש לא ממהרת להתרגש.
"ככה אמא שלי עשתה אותי", צחקה אסטלה, "מה זה קשוחה? להתייחס ברצינות למה שאתה עושה זה נקרא קשוח?". במילים אחרות, פשוט תגישו לה קינוח כמו שצריך והכל יהיה בסדר. או כמו שהגדירה את זה יפה כתבת האוכל ריטה גולדשטיין: "זאת הקומבינציה בין הרצינות שלה לסובייטיות שלה וזה בסדר גמור".
עם כל הקשיחות ואולי אפילו בזכותה, אסטלה הרוויחה את מקומה כאחת הקונדיטוריות היותר מוערכות בארץ, שכבר שנים מעבירה את הידע והמקצועיות שלה לדורות הבאים. אבל איך הכל התחיל? מסתבר שבמקום מפתיע מאוד. "בשנת 1992 סיימתי את הקורדון בלו והגעתי לארץ כולי אפופה בכל מיני 'אני, אנוכי. אני יודעת לעשות קונדיטוריה'. ולאן הולכים? למקום הטוב ביותר שיהיה אז", סיפרה אסטלה וסקרנה אותנו, "והמקום הכי טוב היה אז מסעדת קרן של חיים כהן".
מאז הכל היסטוריה. אסטלה צברה המון ידע וניסיון בתחום, אבל מסתבר שלמרות כל הרפרטואר המפואר שלה, עדיין יש מקום להפתעות, במיוחד ב"הקינוח המושלם". "כן, אני יודעת לפי מראה לדעת אם הקינוח טעים, אבל אני גם מופתעת מדי פעם. הקינוחים היום וגם המנות הראשונות, הם כר פורה ליצירה. אנשים יכולים להתפרע ולעשות עוד ועוד, ובתוכנית זאת הפעם ראשונה שאני נתקלת בדבר כזה. אני רואה שביחד עם הקונדיטוריה הקלאסית או השילוב של הטכניקות הקלאסיות נכנסות גם טכניקות מולקולריות".