מצרכים:
- 3-4 כפות שמן זית למרק ו-2 כפות לקליית האטריות
- 600 גרם בשר לתבשיל (מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף), חתוך לקוביות קטנות (ניתן לבקש מהקצב)
- 3-4 גבעולי סלרי (עם העלים)
- 3-6 שיני שום, פרוסות
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- כוס גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה בהרבה מים
- 1.5 כוסות עגבניות משומרות או בבקבוק - חתוכות דק/מרוסקות/פסאטה
- 3/4 כוס עדשים ירוקות/חומות, שטופות ומסוננות
- 3/4 כוס גרגרי חיטה, שטופים ומסוננים
- 1 צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוץ דק
- מיץ מ-1/2 לימון טרי (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
- 1/4 חבילה (100 גרם) אטריות דקות (אפשר גם לשים חצי חבילה אם רוצים מרק מאוד סמיך)
- מלח, לפי הטעם
אופן הכנה:
- מחממים את שמן הזית למרק בסיר גדול.
- מוסיפים את הבשר וצורבים היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים את הסלרי והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב, 3-4 דקות מעל להבה בינונית.
- מוסיפים את התבלינים (פפריקה, כמון, כורכום) ומערבבים.
- מוסיפים את החומוס, העדשים, החיטה/גריסים והעגבניות המשומרות.
- מחזירים פנימה את הבשר.
- מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח.
- מוסיפים את רוב עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב.
- מבשלים מעל להבה בינונית במשך שעה וחצי-שעתיים וחצי או עד שגרגרי החומוס רכים והבשר מתרכך (יתפרק לסיבים בקלות). בוחשים מדי פעם.
- אם רואים במהלך הבישול שהמרק מסמיך מדי, מוסיפים עוד מים.
אופן הכנת האטריות:
- בזמן שהמרק מתבשל, שמים את האטריות והשמן בסיר בינוני או מחבת.
- קולים מעל להבה בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, 2-4 דקות או עד שהאטריות זהובות ויפות. שומרים בצד.
- מוסיפים את האטריות למרק אחרי שהחומוס והבשר רכים. מבשלים 5 דקות נוספות, עד שהאטריות רכות.
- מוסיפים למרק את שאר עשבי התיבול הקצוצים ומיץ לימון לפי הטעם. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- אם המרק סמיך מדי (בכל שלב), ניתן להוסיף עוד מים. נשמר בקירור 4 ימים.