6 מנות, חלבי, 45 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל.
מצרכים:
- 1 חבילה דפי לזנייה
- 250 גרם גבינת פטה או בולגרית 16% שומן ומעלה, מפוררת
- 1 חבילה מנגולד
- 150 גרם חמאה, מומסת
- 2-3 כפות שמן זית
- כפית שטוחה מלח
אופן הכנה:
- ממלאים סיר רחב ושטוח במים.
- מבשלים במים הרותחים את דפי הלזנייה – 5-6 דפים בכל פעם, 4-5 דקות או עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.
- מוציאים את הדפים המבושלים בעזרת מלקחיים לקערה מלאה במים קרים וכך ממשיכים לבשל את כל תכולת חבילת דפי הלזנייה (בחבילה 28-30 דפים).
- מפרידים בין החלק הלבן לירוק של עלי המנגולד. קוצצים את החלק הלבן לקוביות קטנות ואת החלק הירוק לרצועות דקות.
- במחבת רחבה שמים את שמן הזית עם החלק הלבן של המנגולד ומטגנים מעל להבה גבוהה 4-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים את החלק הירוק ומטגנים דקה עד שהוא מתרכך אבל לא מדי. זה בסדר אם ניגרים נוזלים מהמנגולד – אפשר ואפילו רצוי להוסיף אותם בים השכבות שמרכיבים.
- להרכבת הלזנייה-בורקס מים:
- משמנים עם חמאה מומסת תבנית בקוטר 28 ס"מ או גודל דומה.
- מרפדים את התחתית עם עלי לזנייה מבושלים ומברישים אותם בחמאה. מעל מניחים מעט מהמנגולד המבושל (כולל הנוזלים שלו) והגבינה המפוררת.
- באופן זה בונים שכבות של עלי לזניה, חמאה, מנגולד וגבינה, כאשר השכבה העליונה היא רק של עלי לזניה מוברשים בחמאה. אם נשארה חמאה מומסת לאחר בניית המאפה, יוצקים אותה מעל.
- מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות, עד שעלי הלזנייה מבושלים לחלוטין.
- מסירים בזהירות את הכיסוי וממשיכים לאפות 10-20 דקות או עד שהשכבה העליונה מזהיבה יפה.
- מוציאים, נותנים למאפה להתקרר 10 דקות לפחות ומגישים, יחד עם יוגורט שאוהבים.