6 מנות, חלבי, 45 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל.

מצרכים:

  • 1 חבילה דפי לזנייה
  • 250 גרם גבינת פטה או בולגרית 16% שומן ומעלה, מפוררת
  • 1 חבילה מנגולד
  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • 2-3 כפות שמן זית
  • כפית שטוחה מלח
לזניית בורקס מים, עז תלם (צילום:  עז תלם)
צילום: עז תלם

אופן הכנה:

  1. ממלאים סיר רחב ושטוח במים.
  2. מבשלים במים הרותחים את דפי הלזנייה – 5-6 דפים בכל פעם, 4-5 דקות או עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.
  3. מוציאים את הדפים המבושלים בעזרת מלקחיים לקערה מלאה במים קרים וכך ממשיכים לבשל את כל תכולת חבילת דפי הלזנייה (בחבילה 28-30 דפים).
  4. מפרידים בין החלק הלבן לירוק של עלי המנגולד. קוצצים את החלק הלבן לקוביות קטנות ואת החלק הירוק לרצועות דקות.
  5. במחבת רחבה שמים את שמן הזית עם החלק הלבן של המנגולד ומטגנים מעל להבה גבוהה 4-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים את החלק הירוק ומטגנים דקה עד שהוא מתרכך אבל לא מדי. זה בסדר אם ניגרים נוזלים מהמנגולד – אפשר ואפילו רצוי להוסיף אותם בים השכבות שמרכיבים.
  6. להרכבת הלזנייה-בורקס מים:
  7. משמנים עם חמאה מומסת תבנית בקוטר 28 ס"מ או גודל דומה.
  8. מרפדים את התחתית עם עלי לזנייה מבושלים ומברישים אותם בחמאה. מעל מניחים מעט מהמנגולד המבושל (כולל הנוזלים שלו) והגבינה המפוררת.
  9. באופן זה בונים שכבות של עלי לזניה, חמאה, מנגולד וגבינה, כאשר השכבה העליונה היא רק של עלי לזניה מוברשים בחמאה. אם נשארה חמאה מומסת לאחר בניית המאפה, יוצקים אותה מעל.
  10. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות, עד שעלי הלזנייה מבושלים לחלוטין.
  11. מסירים בזהירות את הכיסוי וממשיכים לאפות 10-20 דקות או עד שהשכבה העליונה מזהיבה יפה.
  12. מוציאים, נותנים למאפה להתקרר 10 דקות לפחות ומגישים, יחד עם יוגורט שאוהבים.
לזניית בורקס מים, עז תלם (צילום:  עז תלם)
צילום: עז תלם