פרק סיום העונה של דרמת "השוטרים" אמנם שודר אמש (שני), אבל הסוף של הסדרה היה ידוע מראש לשחקנים. הם הגיעו לאולפן "חי בלילה" יחד עם יוצרי הסדרה, יובל יפת ורותם שמיר, כדי לדבר על הסדרה שפתחה את הפצע המשטרתי במה שמכונה פרשת "השוטרים הנוקמים".
מאור שוויצר, שמגלם את רכז המודיעין קובי אדרי, סיפר שקרא את התסריט, ולא דמיין לעצמו שיצטרך לשחק בסצנה שבה הוא מפקיר את הקולגות לצידו. "הגעתי לרגע הזה ופתאום אני צועק 'לא!'", שחזר שוויצר, "ניב ישר שאלה 'מה? סצנת סקס?', אמרתי לה 'לא, יותר גרוע'. מאוד התבאסתי על זה, היה לי קשה לקרוא את זה. אבל זה היה מאתגר. תמיד לסצנות האלה של השבירה כשחקן אתה לא יודע באמת איך לגשת אליהם, שזה לא יהיה יותר מדי".
במציאות, שמו של השוטר ששוויצר מגלם נמצאת תחת צו איסור פרסום, במסגרת הסכם עד מדינה, כך שאת פרטיו לא יכול היה לחקור לקראת הדמות ששיחק. שאר השחקנים דווקא כן היו יכולים להיעזר בדמות האמיתיים, אבל בחרו שלא. "רציתי לדעת על מה מדובר, אבל גם לא ידעתי על מי בדיוק בנוי כל אחד", אמר דני שטג שמגלם את הבלש הוותיק ראובן פרץ, "אחר כך זה התגלה לי עם הזמן. אני מקבל דיווחים משוטרים למיילים, למסנג'ר. הם כותבים לי 'תשמע אם אתה רוצה לתפוס אותו ככה כדאי לעשות ככה וככה'. זה מדהים הדבר הזה".
הדילמה המרכזית, הן בדרמה והן בפרשה האמיתית, היא עד כמה לגיטימיים המעשים של השוטרים, שהניחו מטענים בביתו וברכבו של עבריין בעיר. זאת בתגובה לרימונים שהושלכו לביתם ולאיומים שוטפים על חייהם באותה תקופה. כמו רבים, גם השחקנים עצמם התמודדו עם הדילמה המוסרית בסיפור: "אני חושב שאחד הדברים היפים בסדרה הזו, זה שאין באמת תשובה חד משמעית, כל אחד כצופה יכול לחשוב מה שהוא רוצה", אמר שוויצר, "מצד אחד, אם כל אחד מאיתנו היה במקומם כנראה שהוא היה נוהג ככה. כי יש תחושה של איום על החיים ועל המשפחה. מצד שני, מה זה שונה מלהיות עבריין? אני חושב שזו הסיבה שהסדרה באמת כל כך מצליחה, כי זו שאלה שאין לה באמת את התשובה. כל אחד יכול לקחת את זה למקום שהוא רוצה".