מה זה "לענה דרקונית"? זאת השאלה שהעסיקה את איציק ואסתי סוקולובסקי ב"המירוץ למיליון", ובהמשך גם צופים רבים שתהו האם אכן מדובר במאכל שמעולם לא שמעו עליו או בהמצאה מוחלטת.

נחזור רגע אחורה: לפני נקודת הסיום באזרבייג'ן, שבה יודח הערב (שני, אחרי החדשות, ערוץ 12) אחד הזוגות הכי אהובים בתחרות - זוג חזק שלגמרי ראוי לגמר - המתינה לזוגות משימה אחרונה ולא פשוטה בכלל: משימת הריבות.

האזרים מכינים ריבות ממאכלים רבים ומגוונים כמו אגוזי מלך, אבטיחים, חצילים ואפילו עלי כותרת של ורדים. עיר הבירה באקו מלאה בבתי תה מסורתיים בהם מגישים שפע ריבות בטעמים שונים, לצד כוס תה מקומי. במשימה הזוגות התבקשו לטעום ולנחש מאילו פירות עשויות הריבות שהוגשו בפניהם כשלרשותם שלטים עם שמות הפירות.

הראשונים שהגיעו למשימה היו איציק ואסתי, אחרי שאסתי הפגינה יכולות מפתיעות כברמנית וסיימה ראשונה את משימת המחסום. בין הפירות שמצאו במשימה היו תות שדה, אגס, תאנה, תפוז סיני, דובדבן לבן, אפרסק, אוכמניות ולימון, אבל גם מאכל שלא שמעו עליו מעולם קודם לכן: לענה דרקונית.

"מהי לענה דרקונית?", תהה איציק, "האם מי שכתב את הפתק הזה יודע מהי לענה דרקונית? אני בספק". ובכן, איציק יקר, שים לב: לענה דרקונית זה דבר אמיתי לגמרי, שנקרא בלעז "טרגון". מדובר בעשב תיבול ארומטי בעל עלים ארוכים ורכים בטעם אניס. הטרגון נפוץ במיוחד במטבח הצרפתי, שם משמש לבישום סוגים שונים של שמן וחומץ ולתיבול עוף, דגים וירקות. טעם הטרגון חזק ועלול להשתלט על התבשיל כולו, לכן מומלץ להשתמש בו בזהירות. את הטרגון אפשר לקנות בחנויות תבלינים, טרי או מיובש.

עשבים / תבלינים בשוק - טימין, בזיליקום, ראשד, טרגו (צילום: עודד קרני)
נפוץ במטבח הצרפתי. הטרגון, או "לענה דרקונית" | צילום: עודד קרני