אחד המתמודדים הכי שקולים, מאוזנים וסבלניים ב"המירוץ למיליון" הוא אבישי רגב, יועץ מנטלי לספורטאים צעירים במקצועו שמתחרה במירוץ לצד האחיינית שלו, ענבר בן עטיה. המירוץ, כידוע, זה סיר לחץ מטורף ואבישי משתמש בידע ובניסיון שרכש במסגרת תפקידו כדי להתגבר על המשברים הלא פשוטים בתחרות, בטח ברגעי הכרעה קריטיים כמו רבע הגמר (פרק הדחה דרמטי ביום שלישי, אחרי החדשות, ערוץ 12).

בפוסט שהעלה לאינסטגרם תיאר אבישי את הדרך המקצועית שעבר: "לפני 10 שנים עשיתי קורס מדריכי כדורגל. בחלק התיאורטי של הקורס הוקדשו מספר שעות לפסיכולוגיה של הספורט. כחובב ספורט וחינוך מושבע, הספיקו לי כמה דקות בחלק הזה של הפסיכולוגיה כדי להבין מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול. למדתי והתמקצעתי בכל נושא האימון המנטלי לספורטאים".

"במהלך השנים האחרונות אני מלווה לא מעט ספורטאים וספורטאיות ברמה הרגשית והמנטלית והמכנה המשותף לרובם המכריע הוא - כולם בגיל ההתבגרות שלהם", כותב אבישי, "אולי זה הניסיון הרב בעבודה עם נוער במסגרות חינוכיות שגרם לי תמיד לרצות לעבוד עם ספורטאים וספורטאיות בגילאים צעירים, אבל אני יודע והבנתי דבר אחד - בגיל הקסום והמשוגע הזה מתרחשת העבודה המנטלית האמיתית".

אבישי נערך בימים האלה לפתיחת קורס ייחודי במסגרתו הוא מתכוון להכשיר מאמנים חדשים: "לאחר ליווי של מאות ספורטאים וספורטאיות בגילאים צעירים, עבודה במחלקות ילדים ונוער במועדונים מהבכירים בארץ ועבודה עם עשרות מאמנים והורים לספורטאים צעירים, בהם זכיתי לחוות שיאים של זכייה בגביע, כאב של ירידת ליגה, פרפרים בבטן מהופעה ראשונה בבוגרים והתמודדות עם פציעות קשות, אני נרגש ושמח להוביל ביחד עם הצוות המנוסה והבכיר של הקריה האקדמית אונו - קורס ייחודי וראשון מסוגו להכשרת מאמנים מנטליים בהתמחות לספורטאים בגילאי ילדים ונוער. זה ללא ספק הקורס המקיף, המקצועי והמעניין ביותר שיש כיום בו יינתנו הידע והכלים הכי טובים כדי להיות מבין המאמנים המנטליים המובילים שיש בארץ".

בינתיים, ביקשנו מאבישי חמש עצות זהב להתמודדות עם מצבי לחץ שעשויות לסייע הן בתחרויות מקצועיות, הן בהתמודדות עם המצב הביטחוני בארץ, בבית הספר, באתגרים מקצועיים בעבודה או בכל סיטואציה מלחיצה אחרת.

ענבר בן עטיה ואבישי רגב (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי
  1. חשיבה חיובית
    במצבי לחץ וברגעים שפחות מצליחים החשיבה נהיית שלילית. מתעסקים בזה שלא הולך וצפות כל המחשבות הפחות טובות שגורמות ליותר לחץ. ברגעים כאלו חשוב להסתכל על הדברים הטובים, מה כן מצליח, להבין שאני עושה את המיטב, להאמין ולהתחזק.
  2. שיתוף
    חשוב לשתף ולדבר עם מישהו על המחשבות והתחושות. עצם השיתוף והשיח עם מישהו אחר מפחית את תחושת הלחץ וגם על הדרך מאפשר לקבל עצה טובה. כמובן דרך השיתוף גם אפשרי לשחרר רגשות - לבכות, לצחוק, לצעוק ולהתעצבן, מה שתורם רבות לשחרור ולהפחתת הלחץ.
  3. התמקדות במה שבשליטה שלי
    כשלחוצים יש הרבה פעמים איבוד שליטה על המחשבות ובלאגן בראש. צריך לעצור לרגע ולתכנן מה אני בדיוק צריך לעשות ולהתמקד בפעולות שיש לי שליטה עליהן. מה שלא בשליטתי - לשחרר.
  4. פעילות גופנית
    ריצה קלה, הליכה, טיול או כל פעילות גופנית וספורטיבית תורמת מאוד לשחרור הלחץ. הספורט והפעילות הגופנית גורמים לשחרור אנדורפינים שמרוממים את מצב הרוח. אפשרי גם לשלב שמיעת מוזיקה תוך כדי.
  5. נשימות
    במצבי לחץ וחרדה הנשימה לרוב רדודה ולא מכניסה מספיק חמצן, מה שמגביר את הלחץ ותורם לחוסר היכולת להתמקד ולקבל החלטות. נשימה עמוקה וסדורה מכניסה חמצן למוח ומפחיתה את רמת הסטרס בגוף ואז ניתן להתנהל בצורה רגועה ושקולה יותר.