מספיק רק לצפות באודישן של הצעיר המבויש לעונה השמינית של כוכב נולד כדי להבין כמה אוהד שרגאי השתנה בשנים הללו, וזה לא רק בגלל שאז הוא עוד ניהל ספריית וידיאו, מוסד שהתאייד מהעולם בינתיים. שרגאי חזר השנה אל האולפן והמצלמות במטרה אחת ויחידה: לייצג את ישראל באירוויזיון. החלום הזה נגדע אמש כשהוא הודח שלושה ימים בלבד לפני אירוע הגמר של הכוכב הבא לאירוויזיון 2020, ולמרות שהערב (21:15, קשת 12) נגלה מי הם שני הפיינליסטים הנוספים שיתפסו את כרטיסי הכניסה, מבחינתו, זו עוד חוויה לאוסף.

"כבר הרבה שנים ששאלו אותי אם אני רוצה לבוא, ותמיד עניתי בשלילה", מספר שרגאי לאחר הדחתו מהתחרות. "בשנה שעברה יצא לי להיות מאחורי הקלעים של האירוויזיון כשכתבתי את השיר 'Home' יחד עם ענבר ויצמן וזה עשה לי חשק להיות קרוב לצלחת. הבנתי שהדרך היחידה להגיע לשם היא לעבור ב'הכוכב הבא', אז אני אנסה את מזלי. אני כבר שנים מופיע על במות, כותב ושר, וזה עוד איזה אתגר בקריירה ששמחתי לקחת על עצמי".

מה היה שונה בחוויה הזאת לעומת החוויה בכוכב נולד?

"בכוכב נולד הייתי אנונימי שעושה את צעדיו הראשונים בעולם המוזיקה. לא היה לי מה להפסיד, מבחינתי זה היה להיכנס למגרש של הגדולים והכל היה מאוד חדש, לפגוש אנשים מהמקצוע ולעמוד על במה. היום באתי כבר אחרי הרבה שנים שאני מופיע. לא באמת באתי עם יותר ביטחון, כי גם אז הייתי עם ביטחון, אבל בכוכב נולד, בגלל שאלו היו הצעדים הראשונים שלי בעולם המוזיקה, היה לי חשוב להיות זכיר. כאן ידעתי שזה סוג של משחק, שגם אם אני לא אזכה באירוויזיון – עדיין יש לי קריירה שאני חוזר אליה מיד. היה לי רצון גדול לנצח, אבל זה לא ששמתי את כל הביצים בסל אחד, כמו שאולי היה בכוכב נולד".

גם שמונה שנים בהרכב המצליח עילי בוטנר וילדי החוץ, הופעות בכל רחבי הארץ ואינספור להיטים לא הכינו את שרגאי למפגש עם שולחן השופטים. את חלקם הוא מכיר כבר כקולגות למקצוע והוא אף חלק במה עם כמה מהם, ובכל זאת, משהו במערכת היחסים הזאת לא עבד עד הסוף. באחד מהראיונות מאחורי הקלעים, שרגאי העיד שהוא מרגיש שלאיתי לוי יש "עניין אישי איתו", ולמרות שזה מיהר להכחיש, גם מהשופטים האחרים אוהד לא בדיוק ראה נחת. "תמיד ידעתי שאני לא זמר קל לעיכול, אמרתי גם לשופטים שכוס מים כולם אוהבים לשתות, ואני יודע שאני לא כוס מים. אני יודע שיש אנשים שיאהבו ויש אנשים שלא, וזה בא לידי ביטוי גם בשולחן השופטים", הוא אומר. "אני חושב שאם אתה בא לשפוט תכנית שמחפשת את הכוכב הבא לאירוויזיון, חלק מהשיקולים צריכים להיות גם מה לדעתך מתאים לאירוויזיון עצמו ופחות עניין של טעם אישי".

בתוכנית אמש (שבת) שר אוהד את "The Logical Song", שיר שאולי לא זיכה אותו בכרטיס לגמר, אבל ייצג מבחינתו את הסיפור האישי שלו בתכנית ובחיים בכלל. "זה טקסט מדהים שמדבר על ילד שגדל בתוך עולם תמים, הכל נראה לו חדש וחלומי עד שהוא גדל ומבין שהעולם הזה הוא גם מאוד ציני ולוגי, שדורשים ממך להיות בתוך איזושהי מסגרת", מספר שרגאי. "אני חושב שהטקסט הזה מאוד התחבר אליי. הרגשתי שאני צריך להיות באיזושהי משבצת, כי לקהל קשה עם דברים מורכבים. אנשים אוהבים מוצר שהוא נורא ברור, ואני הבאתי זוויות שונות, חשפתי במהלך התכנית המון צבעים".

מי שעקב אחרי הביצועים של שרגאי לאורך כל העונה, לא יכול בוודאי לשכוח את נאמבר המיטה לשיר "Wake Me Up", אותו הוא שר מכוסה בציפיות וכריות או את הביצוע ל"Dangerous Woman" של אריאנה גרנדה בליווי דראג קווינס ודראג קינג. "אני מבין למה זה יכול להיות גם קצת מבלבל לצופה מהצד", אומר שרגאי. "זה בלבול שכולנו חיים בקרקס החיים הזה, והשיר שביצעתי בחצי הגמר מדבר על הקרקסיות של החיים, ככה שזה מאוד התאים לי בנקודת הזמן הזאת. אני מאוד אוהב אותו ואני לא מתחרט ששרתי אותו. בכלל, אני לא חושב על מה היה קורה אם. מה שהיה היה, אני מקבל הכל באהבה".

אוהד שרגאי – "פה גדול" (צילום: "הכוכב הבא לאירוויזיון 2020",  קשת 12  )
מתוך: הכוכב הבא לאירוויזיון 2020 | צילום: "הכוכב הבא לאירוויזיון 2020", קשת 12

התאכזבת להיות מודח רגע לפני הגמר?

"כן, התאכזבתי כי באתי ל'הכוכב הבא לאירוויזיון', לא באתי לסתם תכנית ריאליטי, את זה כבר עשיתי. טפו טפו טפו, אני עובד במה שאני אוהב ואני אומר על זה כל יום תודה, אז באתי בשביל להגיע לאירוויזיון בסופו של דבר. כן, הייתה אכזבה, אבל גם הרבה הקלה כי אלה היו חודשים מאוד אינטנסיביים ועמוסים".

>> אל תפספס את כל מה שקורה ב"הכוכב הבא לאירוויזיון 2020"

מה הביצוע שאתה הכי גאה בו במהלך העונה?

"אני אגיד כמה. הביצוע לשיר המקורי שלי, מאוד שמחתי על ההזדמנות לשיר שיר שלי מול כל כך הרבה צופים ולחשוף את האומנות שלי. אני מאוד גאה גם בביצוע לשיר 'היי' (של עילי בוטנר) שקיבלתי עליו אלפי תגובות מאימהות שכתבו לי שאחרי הביצוע הזה, הן עושות חישוב מסלול מחדש והולכות להוריד שעות מהעבודה שלהן כדי להיות קצת יותר עם הילדים. מדהים לדעת שדרך שיר גרמת לאנשים לעשות שינוי בחיים שלהם".

סביר להניח שאוהד לא היה מצליח להישאר כל כך צבעוני ומפתיע לולא היה מגדל עור של פיל ובונה סביבו חומת הגנה מפני תגובות שליליות, כך הוא מעיד. "אני לא מצפה שכולם יאהבו אותי, מי שלא טוב לו, יום טוב לו", הוא אומר. "אני נמצא במקצוע הזה כבר מעל עשור, וכשאתה עומד חשוף אתה מקבל ביקורות, גם חיוביות וגם שליליות כל הזמן. בהתחלה זה היה נורא קשה, כי בסופו של דבר כולנו רוצים שיאהבו אותנו, אז לשמוע תגובות שליליות זה תמיד מכווץ ולא נעים. במקצוע הזה אתה לא יכול להתקיים אם אתה לוקח ללב כל תגובה של אנשים שעומדים מאחורי מקלדת".

>> איך מצביעים באירוע הגמר של הכוכב הבא לאירוויזיון 2020? כל הפרטים

ובכל זאת, החומה ששרגאי הצליח לבנות סביבו במיומנות רבה נסדקה פעם אחת במהלך העונה. זה קרה במהלך ביצוע לשיר "מכל האהבות" לצד עידן רייכל: שרגאי הפסיק את הביצוע במה שהוא מגדיר כהתקף חרדה שחווה לעיני המצלמות. "הייתי חשוף, הרגשתי שאני ערום בתוך אולם גדול ופשוט ירד לי מסך שחור, הייתי מנותק לגמרי. הגוף שלי היה שם, אבל לא הייתי נוכח בשום צורה. כשאתה לא מחובר, גם הטקסט בורח", משחזר שרגאי את הרגעים ההם. "הייתי מתוסכל מזה, יומיים אחרי הצילומים עוד הייתי ממש בדיכאון, בכיתי הרבה כי זה לא קרה לי בחיים. אני כבר שנים מופיע על במות, קורה שיש לי חרדות. אני חי עם זה, אבל מעולם לא הפסקתי שיר או הופעה באמצע. מאוד התאכזבתי מעצמי".

דווקא מהמקום של השבר והאכזבה, שרגאי הצליח להתאושש, לחבק את עצמו ולצאת מחוזק מהסיטואציה. "אחרי יומיים קמתי ואמרתי שאפשר ללמוד מזה, להבין שזה חלק מהעובדה שאני אנושי. כולנו בני אדם, ולכולנו יש מצבים פחות נעימים בחיים. אני יכול להתבאס מזה נורא ולמרר בבכי, אבל אני יכול גם להיות מלא חמלה כלפי עצמי ולהגיד 'אוקיי, זה קרה', מותר שיהיו בחיים גם חרדות. שום דבר לא מושלם, יש מהמורות בדרך, אבל צריך לדעת לעבור אותן ולהמשיך כי החיים יותר חזקים מכמה רגעי משבר".

>> כל הביצועים הבולטים של הכוכב הבא לאירוויזיון 2020 מחכים לכם באפל מיוזיק, ספוטיפיי ודיזר

דובר לא מעט על חבורת "הטינאייג'רים" בתכנית, מתמודדים כמו אלה לי, אור וגאיה שעדיין לא סיימו תיכון וכבר הפכו לכוכבים. אוהד בן ה-16-17 היה מסוגל גם להיות במעמד הזה?

"גם כשהייתי בן 26, בסיבוב הראשון בכוכב נולד, היה לי מאוד קשה לאבד את האנונימיות בן לילה. הוצאתי המון כסף על טיפולים פסיכולוגיים, אז אני לא חושב שעם הרגישות שלי, הייתי יכול לעבור דבר כזה בגיל 16-17. זה דורש המון אומץ. חשוב לזכור גם שהנוער של היום הוא הרבה יותר בשל, הוא יודע לאן הוא מגיע כי הוא נולד לתוך עולם הריאליטי".

ולסיכום, יש סיכוי שנראה אותך בעוד תכנית?

"אין לי מה לעשות בעוד תכנית מוזיקה, אלא אם יציעו לי להיות שופט עוד כמה שנים, ואז אני בטח לא אתנגד. מתאים לי אולי איזו תכנית מצחיקה, משהו שהוא יותר פאן ופחות מוזיקה. אני מצחיק! היו כמה פרקים העונה שממש צחקתי מעצמי, אז אמרתי שיכול להיות נחמד להשתתף בתכנית שהיא בלי תחרות מלחיצה".