לא מעט מתמודדים מגיעים ל"הכוכב הבא לאירוויזיון" (הערב ב-21:00, ערוץ 12) עם סיפור אישי מרגש, כזה שגורם לנו להזדהות, להתחבר ולפעמים אפילו לנגב את הדמעות מול המסך. הנה לדוגמה, רק אמש (ב') הכרנו את ברי בראון, שחיכה במשך 38 שנים כדי לעלות לישראל, וגרם לרותם סלע לדמוע מאחורי הקלעים. הסיפור שלו העלה גם לנו את הדמעות ואיתן גם הזיכרונות ממתמודדי עבר שנגעו לנו בלב. קבלו אותם.
38 שנה אחרי
נתחיל באודישן של ברי בראון, שהביא לבמה סיפור חיים על אהבת הארץ והגשמת חלומות, שנגע בכל אחד מהשופטים. ברי אמנם עלה לישראל לפני שנה וארבעה חודשים, אבל למעשה זוהי הפעם השנייה שהוא עובר את התהליך. בפעם הראשונה בישראל שדדו את כספו, כך שנאלץ לחזור כל הדרך לדרום אפריקה. 38 שנה אחרי, ברי רוצה להגשים את חלום השירה שלו על אדמת המדינה, ואנחנו מחזיקים לו אצבעות כמובן.
גן עדן
המתמודדת שהפעילה את מתג הדמעות באולם, ובמיוחד את זה של סטטיק, היא שיר ברוך, ששיתפה את הקהל באובדן של אימה. עם תחילת הביצוע ל"הכל עובר", הבנו שאי אפשר להישאר אדישים למתמודדת הזאת, והמסר שלה חדר לנו כמו חץ ללב. לא סתם שיר אמרה שאבא שלה בוכה בכל פעם שהיא שרה, אנחנו עדיין מנסים להחזיק את עצמנו פה.
מתחביב למקצוע
בדומה לשיר, גם על תאונת הדרכים שלקחה את אימו של יניר שמיאל, שמענו רגע לפני שהרים את המסך עם חידוש ל"Billie Jean". למעשה, אמא שלו היא האחת שעמדה מאחוריו בכל הנוגע לתחום המוזיקה, ורק לאחר שנפטרה הפך את התחביב למקצוע, בזכות אביו שלקח את העניין ברצינות.
עוד ב"הכוכב הבא לאירוויזיון 2019":
- כפרה עליכם: 80 עובדות על ישראל באירוויזיון
- מה חובבי האירוויזיון חשבו על הפרק השלישי?
- "היו כותבים לי: 'מי זה הילד הזה? שימות'"
בלי הגדרות
המתמודדת שהצליחה לגרום לקשוח שבשופטים לדמוע, זו יונית זיידנברג, שריגשה את הקהל עם השיר "הכניסיני תחת כנפיך". מעבר לקול שהעביר בנו צמרמורות בכל הגוף, סיפור החיים שלה קרע לנו את הלב. היא גדלה בחברה חרדית כתלמיד ישיבה בשם יונתן, והיום היא מעדיפה שלא להגדיר את הזהות המינית שלה ופשוט ללבוש בגדי נשים. שיא ההתרגשות הגיע כשאביה החרדי עלה לבמה, מה שלא מובן מאליו בשום צורה.
>> כל הביצועים הבולטים ממתינים לכם באפל מיוזיק בעמוד "הכוכב הבא לאירווזיון"
"הכוכב הבא לאירוויזיון 2019": האודישנים ממשיכים הערב (שלישי) ב-21:00, קשת, ערוץ 12