דפנה דקל VS ענת עצמון
הזמרת שהיום מוכרת לחלקנו בשל קולה, ולחלקנו כדפנה בתכנית הילדים "דפנה ודודידו", התמודדה בקדם אירוויזיון ב-1992 עם השיר "זה רק ספורט". דקל אמנם זכתה בקדם, אך המתחרה שהגיעה למקום השני, הזמרת ענת עצמון, לא ויתרה בקלות ותבעה את דקל בטענה שהשיר "זה רק ספורט" חרג ב-17 שניות מהאורך המותר. עצמון הפסידה בתביעה, ודקל ייצגה את ישראל באירוויזיון בשוודיה והגיעה למקום השישי. הרומן בין דקל לאירוויזיון המשיך גם שנים לאחר מכן כשהנחתה את המופע שהתקיים בארץ ב-1999 אחרי זכייתה של דנה אינטרנשיונל.
משקל נוצה
את הזכייה השלישית בתולדות ישראל באירוויזיון הביאה לירושלים הזמרת דנה אינטרנשיונל עם השיר האייקוני "דיווה". הרבה לפני הזוכה האוסטרית, קונצ'יטה, עלתה דנה על במת האירוויזיון בבריטניה והייתה הטרנסג'נדרית הראשונה בתחרות. את השיר הזוכה כתב יואב גינאי והלחין צביקה פיק, ואת המקום הראשון קטפה אינטרנשיונל עם 174 נקודות, פער של 7 נקודות בלבד מהנציגה הבריטית שהגיעה למקום השני. אחרי הזכייה עלתה דנה לבמה לבצע את השיר פעם נוספת, אך הפעם עשתה זאת בשמלה שעיצב עבורה במיוחד המעצב ז'אן פול גוטייה, ומה שהפך אותה לעוד יותר בולטת, היו כמובן הנוצות הצבעוניות שפרצו מכתפיה של הזמרת.
תלתלים חד פעמיים
כמו בחיים, גם באירוויזיון, את הפעם הראשונה שזכינו אף אחד לא שוכח - ב-1978 עלה הזמר יזהר כהן לבמה הגדולה בעולם בצרפת עם השיר "אלפא ביתא" שזכה לקבל את הכינוי "אבניבי". יחד עם זמרי ליווי ובתנועות מחול קלות, הדביק כהן את האירופאים בשפת הב' וגרף את המקום הראשון עם 157 נקודות, פער של 27 נקודות מהמתחרה הבלגית שהגיעה למקום השני. בעקבות הזכייה האירוויזיון של 1979 התקיים בירושלים ושודר ממנה למדינות ברחבי העולם. הנצחון של כהן השאיר טעם של עוד, והוא נשלח לתחרות שוב ב-1985 עם השיר "עולה עולה", אבל המזל לא שיחק פעמיים והוא הגיע רק למקום החמישי המכובד.
מקום שני (מהסוף)
גם אייקון השירה בציבור, האישה והפסנתר, שרה'לה שרון, ניסתה את מזלה בתחרות השירים האירופאית. ב-1993 זכתה שרון יחד עם להקת הליווי שלה בקדם אירוויזיון עם השיר "שירו", ונשלחה לייצג את ישראל על הבמה באירלנד. כבר בתחרות הקדם השאירה שרון את חותמה בכך שהכניסה ללקסיקון הישראלי ביטוי משלה, אחרי שהוגש לה זר הפרחים על הבמה כאות הערכה על הנצחון בקדם, זעקה שרון: "הפרחים לצה"ל". על במת התחרות באירלנד לעומת זאת, לא זכתה שרון לרגע נוצץ שכזה, והגיעה רק למקום ה-24 מתוך 25, עם 4 נקודות בלבד. אאוץ'.
הופה הולה הולה
צמד השחקנים נתן דנטר ואבי קושניר, זכו בקדם האירוויזיון ב-1987 עם "שיר הבטלנים" ונשלחו לייצג את ישראל בבריסל. השיר לא הלהיב את האירופאים באותה מידה שהוא הלהיב את הקהל בקדם שנערך בארץ, והגיע למקום השמיני, אבל זה לא נגמר שם. אמנם הצמד התפרק מיד אחרי התחרות, אבל הלהיט שלהם הפך לשיר ילדים שתורגם לשפות שונות ברחבי העולם.
ערב טוב ירושלים
האירוויזיון הגיע לירושלים פעמיים בלבד - שנה אחרי שיזהר כהן סחף את האירופאים עם "אבניבי" ב-78, הנחו את התחרות ירדנה ארזי ודניאל פאר. באותה שנה ייצגה גלי עטרי יחד עם חבריה ללהקת "חלב ודבש" את ישראל בתחרות עם השיר "הללויה". כנראה שהבמה הירושלמית עשתה רק טוב לביצוע של הנציגים הישראלים וגם בתחרות שנערכה בארץ קטפה ישראל את המקום הראשון. למרות השמחה הגדולה, רשות השידור ויתרה על האירוח של התחרות שנה שנייה ברציפות בשל העלויות הגבוהות, והאירוח עבר לרשות ההולנדים. הפעם השנייה בה דלקו אורות האירוויזיון בירושלים הייתה ב-1999 אחרי זכייתה של דנה אינטרנשיונל בבריטניה.
מנגו, בננה ועוד מנגו
לצד הלהקות שייצגו את ישראל באירוויזיון, ישנם כמובן גם את אלו שכמעט והגיעו לשם. בין הזמרים והלהקות שהשתתפו בקדם אירוויזיון ב-1989 הופיעה גם להקת "מנגו". חברות הלהקה: מירי נבו, שאולי הצלחתם לזהות את התלתלים שלה קודם, יסמין גמליאל וכמובן האישה והסרטון הויראלי, מיכל צפיר, התמודדו בקדם עם השיר "ידידיי" והגיעו למקום השישי. למרות שהשלישייה הנשית לא הגיעה לבמת האירוויזיון, בחרנו לתת להן את הכבוד ולהכניס אותן לרשימה בעיקר בגלל שאחת מהן לפחות מתקיימת היום בעיקר ממנגו, ליטרלי.
פינג פונג: וכל מילה נוספת מיותרת
בין יזהר כהן לגלי עטרי ודנה אינטרנשיונל שהביאו את את הדוז פואה לירושלים, הייתה להקת "פינג פונג". הלהקה נשלחה לתחרות בשטוקהולם בשנת 2000 עם השיר "שמייח" שעשה לרשות השידור פחות נחת מבדרך כלל. בזמן ביצוע השיר, שסיפר על נערה ישראלית עם ידיד בדמשק, נופפו חברי הלהקה בדגלי סוריה וישראל. השיר אמנם קיבל יותר נקודות מהנאמבר של שרה'לה שרון, אבל הגיע למקום ה-22 הנמוך. כשהלהקה חזרה לארץ היא התקבלה בקרירות, והשמועות אומרות שרשות השידור אף דרשה מהם פיצוי על המופע "הפטריוטי".
"הכוכב הבא לאירוויזיון 2016"- שישי ושבת ב - 21:00