הערב (א') המסך יעלה ועונה חדשה של "הכוכב הבא לאירוויזיון" תצא לדרך. אחרי ההצלחה הגדולה של עדן גולן בתחרות האירופאית בשנה שעברה, השופטים חוזרים לפאנל כדי לחפש מתמודד או מתמודדת שלא רק טובים במוזיקה – אלא שגם יש להם את החוסן והיכולת לייצג את ישראל מול כל העולם, בטח אחרי הקשיים וקריאות הבוז שספגה עדן. אחד האנשים שיחליטו מי זה יהיה הוא השופט והזמר רן דנקר. בריאיון ל"חדשות הבוקר" הוא משתף על התחושות לקראת עליית העונה.

איך אתה בימים אלה?
"ימים מורכבים, הכל מפתיע ומשתנה כל הזמן. מצד אחד אנחנו מתראיינים עכשיו לקרת העונה החדשה של 'הכוכב הבא לאירוויזיון' שזה משמח ואסקפיזם בריא, ומצד שני אנחנו נמצאים בסיטואציה בלתי נגמרת ולב כבד. מגיעים לתוכנית עם רוח גבית ומשמעות לעשות טוב לעם ישראל בין החדשות. בסוף מישהו ייצג את ישראל באירוויזיון ויראה לעולם כמה עוצמתיים ומדהימים אנחנו. התוכנית היא גם הזדמנות להזכיר את הדברים שאנחנו עוברים דרך שירים, ריקודים ומתמודדים שמגיעים עם סיפורים כואבים. אנחנו רוצים לתת במה לכל הדבר הזה ולאחות את הלב יחד".

הייתם הקול השפוי הראשון שנתן לנו תחושה של נורמליות בשיאה של המלחמה, זה הראה לנו שמדובר בהרבה יותר מאשר תוכנית טלוויזיה רגילה על מוזיקה.
"אני מסכים איתך, זה הרבה יותר מתוכנית מוזיקה. אני יכול להעיד על עצמי שהגעתי בשנה הקודמת מאוד מבוהל, מפוחד, עצוב, כאוב וכעוס. לא הבנתי בכלל למה אני יושב בטלוויזיה, מצאתי את עצמי יושב וחושב למה אני אעשה בידור ברגע כל כך קשה. תוך כדי התוכנית הבנתי למה אנחנו עושים את זה. כשעדן נסעה והוכיחה כמה היא מדהימה וכמה זה היה חשוב - הבנתי שהתוכנית הזאת היא שפיות. בעונה הזאת אנחנו יכולים להביא לעולם את הסיפור שלנו מעוד מקום. למרות ששונאים אותנו ויש אנטישמיות, אנחנו עדים לזה ממה שקרה בהולנד, עדן הגיעה למקום החמישי ונתנה למוזיקה לנצח. אני חושב שהתוכנית היא לא פחות משליחות בתקופה הזאת, היום אני מבין את זה".

אם אתה משווה את האנשים שהגיעו הפעם לעומת העונה הקודמת, מה המסקנות שלך?
"כל המתמודדות והמתמודדים מעידים שחווית השליחות שלהם נורא גדולה. כולם מדברים על זה שהם ראו את עדן, נדלקו ואמרו: 'אנחנו גם יכולים לעשות את זה, להביא את האמירה שלנו ולייצג את ישראל'. שנה שעברה היה לנו את הסיפור העצוב עם שאולי (גרינגליק). המציאות התהפכה במובן הכי קשה שיש והוא נהרג בקרב. היינו בשוק, לקח לנו זמן להתאפס ולהבין שזה קרה. בעונה הנוכחית יש סיפורי תקומה שהולכים לשמוט לסתות. אני לא רוצה לעשות ספוילרים, אבל יש אנשים שעברו את התופת ברמה הכי קשה שיש. הם מגיעים לתוכנית עם עיניים זוהרות כדי להגיד שהם פה. מעבר לכישרון שלהם - העובדה שהם הצליחו למצוא את הכוחות אחרי הכאב והאובדן ולעמוד מולנו ומול עם ישראל - זה הדבר שנותן הכי הרבה תקווה".

מה הסגנון של האדם שיגיע השנה וינצח, מעבר לכישרון המוזיקלי?
"מגיעים הטובים ביותר, אנחנו לא עושים הנחות וגם את זה תראו על המסך. יש אנשים שבאים עם סיפורים מורכבים, אן אנחנו לא חושבים שהכישרון שלהם מספיק או שהם מוכנים - אנחנו לא מעבירים. מי שיגיעו לגמר יהיו זמרים מעולים, אבל אחרי השנה הקודמת והבוז שעדן ספגה באירוויזיון אנחנו לוקחים בחשבון שהאדם הזה צריך להיות אינטליגנטי, עם חוסן נפשי, בגרות ובשלות, מישהו שיכול לעמוד בלחצים האלה. אנחנו רוצים שמי שיסע יעשה את זה בגאווה ובגאון, זה אתגר גדול. אנחנו נעמוד בו, התוכנית והמשלחת יעטפו אותו, אבל עדיין - זה צריך להיות מישהו שמוכן לאתגר העצום הזה. גם עבורנו זה אתגר לראות איך אנחנו בוחרים את האדם הנכון הזה, עם ישראל יעזור לנו כי הוא גם מצביע".

במשך שנים ראינו אומנים שמפחדים להביע דעה. אתה הולך עם האמת שלך גם אם זה במחיר של סערות רשת ותגובות לא נעימות. זאת החלטה שקיבלת עם עצמך? שיש דברים בחיים שיותר חשובים מניהול הקריירה?
"באותם רגעים אני לא מתייחס לזה כמו ניהול הקריירה, לא יודע אם אני אומר את זה במובן חיובי או שלילי - זה מי שאני. כשיש עוולות שאני מרגיש שאני לא יכול לשתוק מולן אני מביע את דעתי. לפעמים אני עושה את זה בצורה אימפולסיבית וחושב בדיעבד שיכולתי להגיד את זה אחרת כדי להגיע לעוד אנשים ולא לחסום את ליבם. הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לחסום את ליבם של כל ישראלי או ישראלית. אני מודע שזה קורה לפעמים ומצר על זה אבל לא אפסיק להגיד את דעתי. אני רוצה להאמין שהאנשים בשלטון ידאגו לנו, יסתכלו עלינו בגובה העיניים ויתחילו לעשות את העבודה שלהם בצורה טובה יותר. אני לא שלם עם מה שקורה, אחרי יותר משנה עדיין יש חטופים וחטופות שנמקים כרגע במנהרות בעזה ואני לא מרגיש שעושים הכל, ולא רק אני אומר את זה אלא גם יודעי דבר. קטונתי, אני לא פוליטיקאי ולא איש צבא, אבל אני רוצה להאמין שיהיה פה טוב יותר כי מגיע לנו".