ביחד ננצח: יונתן ביטון הגיע עם הרכב מוזיקלי שכמוהו לא נראה וכבש בתוך רגע את פאנל השופטים ב"הכוכב הבא לאירוויזיון" (התחרות מתחילה מחר, רביעי, אחרי החדשות בקשת 12). הזמר והיוצר עשה מה שלא עשו לפניו: פתח שולחן על הבמה, והצליח להעיף את המסך למעלה. הביצוע ל"ככה זה" של טונה ונינט טייב, כולל בית מקורי שכתב בעצמו, הוביל להתלהבות רבה.
"זה מאוד ישראלי, מאוד עממי. זה פשוט עושה תקווה", שיבחה קרן פלס את ההרכב. גם חברה לצוות השיפוט, רן דנקר, הצליח לדמיין את הסעודה על הבמה הגדולה באירופה: "אחד הדברים שהכי חסרים לנו זה הביחד, הביחד שלכם. דמיינתי את זה באירוויזיון וחשבתי: 'זה משהו שהיה ממש מרגש אותי לראות'".
ביטון, שהודה כי בהתחלה בכלל לא הבין כי המנצח בתחרות ייצג אותנו באירוויזיון, כבר מתחיל להתרגש מהאפשרות שבעוד כחודש ייבחר לשליחנו בבמה הגדולה באירופה. "ההרגשה טובה, משמח אותי שיש לנו הזדמנות אמיתית לתת ביצועים מסביב לשולחן. זה מאוד מאתגר, אבל גם זכות", הוא מספר ל-mako.
יש סיכוי שבעוד חודש תייצג אותנו באירוויזיון. איך זה מרגיש?
"זה מרגש ברמות. אני ישר מדמיין את החבר'ה שלי ואת השולחן, לעשות את זה ביחד ולהביא את האחדות והשמחה שאנחנו מייצרים. זה הכי מרגש אותי בעולם".
יש משמעות מיוחדת לייצוג השנה?
"לפני שנה או אפילו רק לפני מספר חודשים זה היה חמוד לשמוע שבסוף התהליך נמצא האירוויזיון, אבל זה לא הדבר שהיה מביא אותי לפה. באנו כדי להראות את השולחן, לחשוף את הדבר הזה. דווקא השנה במצב שאנחנו נמצאים, פתאום נהיה לי דחף אדיר להגיע עם השולחן ופשוט לייצג אותנו. חשוב לי להראות החוצה את האור שהשולחן מייצג, את האחדות שנוצרה בעם. אני רוצה שכשיחשבו על ישראל, יחשבו על ביחד ושמחה".
צלם: רגב זרקה | עורכת: מור סטקלרו
ביטון מבין כי השנה לא מדובר בעוד שנה, לא מדובר בעוד אירוויזיון. "זו שנה מאוד רגישה ואני חושב שבסוף אנחנו צריכים להחליט מה לעשות שם", הוא אומר. "מסר של יחד ואהבה זה מסר שאנחנו צריכים להביא. למרות שלרוב אנחנו מנסים להביא משהו שהוא יותר אמריקאי או אירופאי, אני חושב שזה לא הזמן לזה. צריך להביא את הכי ישראלי שיש".
מה הייחודיות שההרכב המוזיקלי שלכם יכול להביא לאירוויזיון?
"אני חושב שזאת תהיה הזדמנות נהדרת במידה ונהיה הנציגים לאירוויזיון. לא באנו בשביל זה, אבל אנחנו נהנים מכל צעד בדרך ומהאפשרות לחשוף את השולחן. אני חושב שאנחנו מייצגים את הישראליות היפה של ביחד, הצעירה אבל גם זו שזוכרת את המסורת. אני חושב שיש משהו במופע שהוא הכי ישראלי ושורשי מצד אחד, אבל גם הכי עדכני מצד שני. השילוב הזה הוא משהו מגניב שאנחנו יכולים להביא".
איזה סגנון מוזיקלי הכי מתאים לשיר שייצג אותנו השנה?
"יש לי פנטזיה שהשנה השיר שייצג אותנו יהיה מאוד ישראל של ההורה, ישראל הישנה והטובה, אבל גם לשלב אלקטרוניקה יהיה אדיר. הניצחון יהיה למצוא את החיבור בין פעם והיום".
עכשיו יהיה קהל, זה שונה לגמרי.
"אני שמח שקהל מצטרף עכשיו. הפיצוח של המופע זה שבירת המחסום בין הבמה לקהל. עד עכשיו הופענו מול השופטים וזה היה כיף אדיר. הקטע של השולחן הוא שהכל מתרחש סביבו, זה לא משנה אם יש או אין קהל. המהות של המופע זה הביחד שלנו, כשאני מסתכל ימינה ושמאלה ורואה את החברים, החיבור בינינו קיים שם. בשנתיים האחרונות למדנו שברגע שיש קהל, אז נשבר המחסום בין הבמה לקהל. הקהל מרגיש שהוא כמעט יושב איתנו בשולחן, וזה יהיה אדיר לחוות את זה איתם עכשיו".
אתה מוכן להופעה על הבמה הגדולה בעולם?
"במידה ונזכה נהיה במעמד מאוד גדול, אני חושב שאנחנו מוכנים לזה לגמרי. הביחד שלנו זה הבסיס, ובזכות זה שאנחנו מסביב השולחן ויש את כולם נשאר רק לצאת ולהפיץ את זה".
מלחיצה המחשבה שיש מיליוני צופים ואין הזדמנות שנייה?
"זו הזדמנות שכל החיים אנחנו מחכים לה. אמא שלי שלחה תמונות מגיל שש כשאני על פסנתר בקונצרטים קלאסיים, דבר שאני זוכר ששנאתי. פתאום היא הראתה לי אור אחר: למרות שהייתי ילד היפראקטיבי עם קצרים במוח, יש ביכולת לעלות לבמה ולהיות בשיא הפוקוס במשך כמה דקות זכות אדירה שאני מחכה לה. בכל פעם שאני עולה לבמה ביומיום זה כדי להביא את הדבר הזה, ברגע אחד לזקק את המהות".
איך הקרובים מגיבים למסע שאתה עובר?
"המשפחה שלי מחבקת את זה. אני חושב שיש להם גם חששות, כולם נורא רוצים לתת עצות, אבל בסך הכל הם מקבלים את זה נהדר. הסביבה סופר תומכת. היו לי חששות לפני של 'מה יגידו', אבל מראש נטרלתי את הקולות האלה כך שכל מה שמגיע אליי זה אהבה ופרגון. כולם מרגישים חלק מהמסע הזה, המשפחה והחברים כולם חלק מהדבר הזה. אחותי מאחורי הקלעים מנהלת הכל, אני עושה מוזיקה עם אחי וכולם מרגישים חלק. כולם חלק ושמחים".