בשבוע שעבר, עלה על המסך הפורמט הבינלאומי "ריאיון מיוחד" (פרק חדש בשישי, אחרי החדשות, קשת 12) במסגרתו קבוצת מראיינים סקרנית על הספקטרום האוטיסטי שואלת את האנשים המפורסמים במדינה שלא מרבים להתראיין כל מה שמעניין לדעת - והם לא העזו לענות עליו עד אותו רגע. הראשון לשבת מול חבורת העיתונאים החובבת היה חנן בן ארי, וכעת נחשפה הצצה בלעדית ממאחורי הקלעים שלא שודרה שמראה את ההכנות הקבוצתיות עם המנחה רותם סלע לקראת בואו של הזמר.
כשבוע לפני המפגש עם היוצר, התכנסה החבורה לתחקיר וכתיבת שאלות משותפת לפני הריאיון. סלע הציגה את בן ארי בפניהם, והתגובות היו מעורבות. בזמן שחלק שמחו אחרים התאכזבו כי ציפו לבואו של עידו מוסרי, אבל כולם היו נחושים להיכנס בעובי הקורה ולהביא את הסקופ העיתונאי המעניין ביותר. עומר, אחד הצעירים שיתף: "תמיד הרגשתי שיש בי תעוזה כשאני עושה משהו שאני אוהב, אבל אני פוחד שהמפורסמים ישימו לב שאני לא עיתונאי מקצועי". אחרת בשם שרי שאלה אותו בתגובה: "אתה חושב שרותם מצליחה לא לפשל מול המצלמה? זה הופך אותנו לאנושיים", מה שהרגיע את המראיין.
לחלק מהחברים היכרות מוקדמת, למשל שלוש שותפות לדירה שמשתתפות בתוכנית יחד. אחת מהן, רעות, סיפרה על החששות לקראת המפגש עם הזמר המפורסם, למרות שהיא עושה את זה עם החברות: "לפעמים אני שקועה מדי בדברים, קשה לי לשמור על קשר עין. אני מסתכלת לאנשים למצח ולא לעיניים. קשה לי גם להסתיר את ההתרגשות שלי, אני שומרת על אדישות בחוץ אבל בפנים משתגעת".

בהמשך, שיתף בחור נוסף על הרצף, אסף, בקשיים שחווה בתקשורת ובנסיון להתבלט אל מול הקבוצה. הוא אמר לסלע: "אני מרגיש שכל פעם שניסיתי לפנות למישהו לא מתייחסים אליי, כאילו אני אוויר. עכשיו הבנתי שזה לא נכון, ראיתי אותך נותנת תשומת לב לכמה אנשים במקביל". המנחה התרגשה מהווידוי הפתוח של אסף, ועזרה לו להמשיך ולהתכונן לריאיון באמצעות האזנה משותפת לשיריו של בן ארי.
גם סלע המנחה שיתפה: "שנים לא התרגשתי ככה לקראת פרויקט, זה ממש יוצא דופן. הכבוד הוא לי ללוות אותם בתהליך ובהכנות לריאיון". בסופו של דבר, תהליך החקר המקדים השתלם והזמר לא שם לב לפחד וההסתייגות של המראיינים המצטיינים. עד הריאיון של השבוע עם שלמה ארצי, המפגש נחתם במחיאות כפיים, אבל מושתקות - משום שבפורומים שנמצאת בהם כמות גדולה של אנשים על הספקטרום האוטיסטי לרבים מהם הרעשים מפריעים.
תגובות