יוצאים לדרך: לכבוד יום העצמאות ה-75, נפתח פרויקט השיאים של קשת 12: "הכי בישראל". כעת, מתחיל מסע החיפוש אחר הישראלים הכי "הכי", בכל התחומים. הרי כולנו מכירים את האדם הזה שיש לו את הזקן הכי ארוך, זאת שדוברת הכי הרבה שפות, הספורטאית הפעילה המבוגרת ביותר או אולי המשפחה שלא מפסיקה להתנדב יחד.

>> אם במקרה אתם מכירים אדם שמחזיק בשם עם 14 תווים, או שאתם בעצמכם מחזיקים בשם כזה, אתם מוזמנים לקחת את תעודת הזהות ולהרשם כאן

המילואימניק הוותיק ביותר

נחום (נחצ'ה) גלבוע הספיק להילחם ב"מבצע קדש", יש לו 8 אותות מערכה והוא לא מתכוון לעצור. "אני לא מרגיש חריג", הוא סיפר הבוקר (שישי) ליואב וגלית, "לא תכננתי להתנדב כל כך הרבה, זה פשוט קרה". גלבוע בן ה-85 הוא המילואימניק הוותיק בישראל ועל כך קיבל גם פרס מפעל חיים. לקראת יום הזיכרון הוא עדיין מרגיש צורך לקחת חלק. "אני עובד עם משפחות נפגעים, לא יכול להיות שהקשר ינתק עמם". וכמובן, שאי אפשר בלי לדבר גם על מנות הקרב והלוף. "אני מטורף על זה", סיכם, "הכל טוב ויפה, אבל אני חייב לומר שאני פשוט נרגש לראות חיילי מילואים. עם ישראל חי".

אלוף המרתונים הישראלי

האיש הזה קולט רק דרך הרגליים, ככה זה כשאתה רץ מרחקים ארוכים להנאתך. תכירו את אליאב כהן צמח, האיש שעשה 95 מרתונים עד כה, והרגל נטויה. "השתתפתי ב-95 מרתונים רשמיים, והייתה לי שנה עם 20 מרתונים", הוא סיפר הבוקר (רביעי) בריאיון ב"פאולה וליאון". כהן צמח לא מתכנן לעצור וכבר סימן את היעד הבא: 100 מרתונים. "אשלים את זה בנובמבר, אבל אני רחוק מאוד מהשיא העולמי. יש מישהו שעשה 2,500". לטענתו, הוא מצליח למצוא זמן לפנאי בין קילומטר לקילומטר. "אשתי ואני טסים בסוף השבוע לארצות הברית לבלות, ועל הדרך אשתתף במרתון ניו ג'רזי".

האיש הכי מקועקע בישראל 

לא בטוח שיצא לכם לראות כבר בעבר איך נראה קנבס אנושי, אבל כזה הוא בן לוי שמחזיק בתואר האיש הכי מקועקע בישראל. לוי מכוסה בקעקועים מכף רגל ועד ראש פשוטו כמשמעו, כשהחלק היחיד שעדיין נותר כמעט נטול דיו למעט כמה פסים הוא הפנים שלו. את הקעקוע הראשון הוא עשה בגיל 15 וחצי בתור מרד נעורים ומאז התמכר והמשיך לקעקע כל פינה בגוף שלו. לוי מעיד שהוא משתדל להימנע מלהסתובב בציבור כדי לא לקבל תגובות על המראה הייחודי שלו. "מעבר לחזות החיצונית הזו, אני ילדה קטנה מבפנים".

האיש הכי מקועקע (צילום: לירון מולדובן, קשת 12)
צילום: לירון מולדובן, קשת 12
 

>> אם במקרה אתם מכירים אדם שמחזיק בשם עם 14 תווים, או שאתם בעצמכם מחזיקים בשם כזה, אתם מוזמנים לקחת את תעודת הזהות ולהרשם כאן

הסטודנט עם הכי הרבה תארים

אין ספק שמדובר פה בסטודנט מצטיין. חיים שאשא בן ה-94 מחזיק בשיא ישראלי עם שישה תארים אקדמאים. שניים מהם זה תואר ראשון, האחד זה רב תחומי והשני זה מדעי האסלאם, ארבעה תואר שני – מזרח תיכון, מדעי המדינה, היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, והרביעי יחסים בינלאומיים. שאשא התחיל ללמוד בגיל 67 בפנסיה ומאז הוא לא הפסיק: "אני עוד ממשיך ללמוד. אבל לא בשביל התארים, אלא רק בשביל שתהיה לי תעסוקה".

האנשים שגרים בארבעת קצוות המדינה

הם האנשים שנמצאים על ארבעת הגבולות בקצוות הכי רחוקים אחד מהשנייה. איחדנו אותם לשיחה משותפת לשמוע איך הם בימים אלו. אמיר שושני שגר בקצה הצפוני מספר: "הצלנו רגוע ומזג האוויר איתנו, אני במטולה מעל 40 שנה ובמקור מבית השיטה". באילת הדרומית נמצאת כל חייה אילת מרדי: "הייתה אפיזודה קצרה מחוץ לאילת וחזרתי. הכל פתוח בעיר והיא מלאה בנופשים ומטיילים". ממערב נמצאת טליה מכרם שלום: " זה גן אדם, אני שמה חמש שנים. זה קיבוץ מופרט עם חיי קהילה מאוד תוססים" ואייל שלום מאלוני הבשן שבמזרח: "יפה פה, מקסים וירוק".

האנשים שגרים בארבעת קצוות המדינה (צילום: מתוך "שישי בבוקר", קשת 12)
מימין למעלה: אילת מרדי מאילת. מימין למטה: טליה מכרם שלום. משמאל למעלה: אמיר ממטולה. משמאל למטה: אייל | צילום: מתוך "שישי בבוקר", קשת 12

>> אז אם מכירים את האנשים האלו, או שאתם בעצמכם האנשים האלו, אתם מוזמנים להיכנס ולהירשם - יחד נרכיב את נבחרת השיאים הכי ישראליים

המשפחה עם הכי הרבה זוגות תאומים

לגדל זוג תאומים יכול להיות לא פשוט, שני זוגות תאומים בכלל יכול להיות מאתגר, אבל את מנדי קפלן זה לא מרתיע, והוא ואשתו שוברים שיא ישראלי עם ארבעה זוגות תאומים. "יש לי סך הכל 13 ילדים שמתוכם 4 זוגות תאומים שנולדו בחמש שנים. זה דורש הרבה כוחות, אבל זה הרבה שמחה. כל פעם לא האמנו שזה עוד זוג ועוד זוג" הוא סיפר. עומר, אחת מבנותיו, מספרת איך זה לגדול עם כל כך הרבה אחים ואחיות: "בגלל שאנחנו כל כך קרובים כאחים אז לכל אחד יש את התמיכה אחד מהשני, זה ממש זכות שאנחנו מגיל קטן הולכים ביחד ושומרים אחד על השנייה".

המשפחה עם הכי הרבה שוטרים

עובדיה. משפחת עובדיה. הם דור רביעי בישראל ודור שלישי של שוטרים. כיום הם עומדים על 26 שוטרים במשפחה אחת והם לא מתכוונים להפסיק. אלי עובדיה, ניצב משנה קצין אג"ם במחוז ש"י, סיפר: "במדינת ישראל יש משטרה אחת ואנחנו נמצאים בחזית. יש לנו נכונות לשרת, להקריב ולשלם את המחיר". כשנשאלו אם יעזור לציין שמכירים את משפחת עובדיה במקרה של דו"ח הם צחקו: "אם אתה אומר שאתה מכיר את עובדיה כנראה שתקבל דו"ח כפול".

הציפורניים המעוצבות בישראל

קבלו את הציפורניים המרשימות בישראל. בנייה, עיצוב וקישוטים הכל ניתן למצוא בקצה האצבעות של הנשים האלו.  חמוטל, זיוון ואדוה הגיעו ל"פאולה וליאון" והראו כיצד אפשר לחיות, אפילו בקלות, עם ציפורניים ארוכות ומעוצבות. "אני המון שנים איתן, זה עולה לא מעט, ממש השקעה, אבל הציפורניים הן ההשקעה שלי", אמרה אדוה. גם חמוטל הסכימה איתה ואמרה: "כל הזמן שואלים אותי איך אני מתפקדת, אבל זה ממש קל".

>> אז אם מכירים את האנשים האלו, או שאתם בעצמכם האנשים האלו, אתם מוזמנים להיכנס ולהירשם - יחד נרכיב את נבחרת השיאים הכי ישראליים

הזקן הארוך בישראל

טרנד הזקנים הוא מזמן מגמה עולמית, ומסתבר שיש מי שלוקחים את העניין לאקסטרים. חברי קהילת "זקני ישראל - 972beards", המונה כ-4000 חברים, הצמיחה (הבנתם? הצמיחה) מועמדים ראויים לתואר "הזקן הארוך בישראל". הבוקר (ראשון) הגיעו גלעד המזוקן לוי, אורן כהן ותומר גול ל"פאולה וליאון" למדידה שבסיומה תומר הוכרז כמנצח, עם לא פחות מ-55 ס"מ של זקן. "אני מגדל אותו 9 שנים, אני מקבל תגובות חיוביות מהסביבה". אורן, שהגיע למקום השני המכובד סיפר על שגרת הטיפוח. "יש טקס שלם - חפיפה, ייבוש טוב ובסוף סידור. לכל אחד יש את המוצרים בהם הוא משתמש לטיפוח".

נהג האוטובוס הכי מבוגר בישראל

הגיל הוא רק מספר בשביל ארמנדו שגב, נהג האוטובוס המבוגר ביותר בישראל. הנהג בן ה-90, התחיל את דרכו באגד, שם עבד קרוב ל-20 שנה עד ששינה מסלול וטס ליפן. כשחזר לארץ בתקופת האינתיפאדות מצא את עצמו בבית, עד שנזכר ברישיון האוטובוס שלו וחזר להגה בגיל 78. מאז הוא משכים כל בוקר, גם אם קשה, והולך לעבודה, "מה יותר טוב, לקום בבוקר וללכת לקופת חולים או לבוא לעבודה?", הוא צוחק. ארמנדו סיפר על החוסר בנהגים וקרא לצופים המבוגרים להצטרף ולעבוד לצידו.

>> אז אם מכירים את האנשים האלו, או שאתם בעצמכם האנשים האלו, אתם מוזמנים להיכנס ולהירשם - יחד נרכיב את נבחרת השיאים הכי ישראליים

האחיות שתרמו הכי הרבה פעמים שיער לחולות

שלוש אחיות מרחובות לא נותרו אדישות כלפי נשים רבות אשר מאבדות את שיערן בשל מחלת הסרטן. לכן, הן תרמו לא פחות מ-23 פעמים. האחיות המרגשות תרמו ככל הנראה הכי הרבה פעמים, הן עושות זאת מגיל צעיר ומבינות את החשיבות שבמעשיהן. "תרמתי כבר בגיל חמש", סיפרה ליאורה, האחות הבכורה והתורמת הראשונה. הבנות רואות בזה שליחות וחשיבות עליונה. "רואים את ההשפעה. אנחנו מבינות כמה חשוב זה שיער לבנות, וזה מטורף לעזור. בהתחלה לא הבנו מה המשמעות אבל בהמשך כן".

הבחורה עם השיער הכי ארוך בישראל

עמית דנין בת ה-14, הסתפרה בפעם האחרונה לפני 5 שנים, ובכל זאת היא מחזיקה בשיא הייחודי, של שיער באורך 152 ס"מ. מיד אחריה עם 139 ס"מ נמצאת לינוי אוחנה שוורץ, בת ה-30 שלא הסתפרה כמחצית מחייה. השלישית היא שיראל עזרא, בת ה-25 ולה 111 ס"מ שיער. עם ההישג, שלוש הבנות מספרות על ההשקעה בטיפוח היום-יומי והמוצר הכי נצרך בבית בפער: שמפו לשיער.

>> אז אם מכירים את האנשים האלו, או שאתם בעצמכם האנשים האלו, אתם מוזמנים להיכנס ולהירשם - יחד נרכיב את נבחרת השיאים הכי ישראליים

השם הנפוץ ביותר בישראל - יוסי כהן

לא בטוח שהדבר הבא יפתיע אתכם, אבל זה לגמרי פרט מידע שכל ישראלי חייב לדעת: השם הכי נפוץ במדינה הוא לא אחר מאשר - יוסי כהן. מלבד לראש המוסד לשעבר, יש עוד לא מעט יוסי כהן שמתהלכים להם ברחובות המדינה, ושישה מהם התארחו ב"פאולה וליאון". מסתבר שהשם השכיח מוליד אחריו סיפורים מצחיקים על טעויות בזיהוי, כך סיפר אחד האורחים באולפן: "פעם אחת התקשרו אליי ממרפאת השיניים לעשות טיפול שורש שכמעט הלכתי אליו, אחר כך הבנתי שאני לא צריך לעשות אותו, זה יוסי כהן אחר".

המשפחה עם הכי הרבה מתנדבי מד"א

משפחת נוימן שוברת שיא, עם הכי הרבה מתנדבים במד"א במשפחה אחת. מי שהתחילו את המסורת הם שלושת האחים: ישראל, חיים ושיפי. ישראל, הבכור מביניהם, הצטרף למד"א לפני 38 שנים והתחיל מסורת שהמשיכה שנים קדימה. אליהם הצטרפו שני הילדים של שיפי ועוד גיסים וילדים שגם לוקחים חלק. סך הכל הם 12 בני משפחה שמתנדבים מד"א, שמה הם מוכרים בתור "חמולת נוימן". בארוחות שישי הם מתחרים באופן קבוע - מי הראשון מביניהם שיענה לקריאה ויגיע לאירוע: "אנחנו כולנו בכוננות ביחד".

>> אז אם מכירים את האנשים האלו, או שאתם בעצמכם האנשים האלו, אתם מוזמנים להיכנס ולהירשם - יחד נרכיב את נבחרת השיאים הכי ישראליים

משתתפת המרתון הוותיקה בישראל

שוש בלייכמן, המרתוניסטית הכי ותיקה בישראל, עשתה לפני שבועיים את המרתון ה-63 שלה בגיל 75. "השנה עשיתי שלושה מרתונים: תל אביב, ים המלח וירושלים", אומרת בלייכמן בשיחה עם גלית ואילנית, "אני קמה ויוצאת לרוץ – זה מה שאני עושה בבוקר". בלייכמן, התחילה לפני כ-40 שנה, בתקופה שבה הנושא היה חריג בנוף הישראלי. תחילה היא צעדה, ולאחר מכן היא החלה להשתתף במרתונים. "אני חייבת להגיע לקו הסיום", היא אומרת ומסבירה: "זה מאתגר. צריך המון סבלנות, נחישות וכוח רצון". 

המסעדה הוותיקה בישראל

מסעדת "שמוליק כהן" פעילה כבר מ-1936, ובחשבון פשוט זה 87 שנים. כיום היא מנוהלת על ידי תומר רוזין, דור רביעי במוסד המשפחתי. המסעדה מכינה אוכל יהודי-פולני, וניתן למצוא בה את כל המנות המפורסמות של המטבח. רוזין סיפר ל"גלית ויואב" על מקור השם ומה ממשיך למשוך אנשים להגיע אליהם. "כשהמסעדה נפתחה לא היה לה שם, אנשים פשוט היו קובעים להיפגש 'אצל שמוליק', וזה תפס. עד היום אנשים באים אלינו, לא רק בפסח, כי הם רוצים אוכל של בית או סבתא".

>> אז אם מכירים את האנשים האלו, או שאתם בעצמכם האנשים האלו, אתם מוזמנים להיכנס ולהירשם - יחד נרכיב את נבחרת השיאים הכי ישראליים

האדם בעל אוסף התקליטים הגדול בישראל - דודי פטימר 

אם תשאלו את דודי פטימר, חוקר מוזיקה בן 36, מה יש בתקליטי ויניל ישנים שגרם לו להתאהב בהם בעולם שיש בו ספוטיפיי ואפל מיוזיק, הוא יגיד שזה בגלל הרעש שהתקליט עושה כשהוא מונח על הפטיפון. באוסף שלו יש לא פחות מ-20,000 תקליטים אותם התחיל לאסוף כשהיה בן 12 ומכיל כאלו נדירים ביותר. "קניתי תקליט של יורם גאון שהוא גם היקר ביותר שיש לי וזה גרם לי להתאהב במוזיקה. הבית נראה כמו ארכיון, תקליטים נדירים ואפילו תקליט של אריק אינשטיין שיצא רק בעשרה עותקים", סיפר ב"פאולה וליאון".

 

המשפחה שתרמה הכי הרבה כליות בישראל

לאחרונה נחצה בישראל רף 1,400 תרומות כליה - המספר הגבוה בעולם ביחס לגודל האוכלוסייה. מי שבולטים הם חברי משפחה אחת שתרמו לא פחות מ-11 כליות. נציגים מהמשפחה סיפרו ל"גלית ויואב" על המעשה האלטרואיסטי. "אני הראשון שתרם, לפני תשע שנים כשנחשפתי לארגון 'מתנת חיים'", סיפר שי, ראשון התורמים במשפחה. נראה כי הם לא חוששים לתרום לרגע ורואים בזה שליחות. "אין מה לפחד מתרומה, גם ככה כשיש פגיעה בכליות זה משפיע על שתיהן. אנחנו מחנכים את הילדים לתרומה לקהילה, אבל מבהירים שתרומה כזו היא מיוחדת ולא חובה".

>> אז אם מכירים את האנשים האלו, או שאתם בעצמכם האנשים האלו, אתם מוזמנים להיכנס ולהירשם - יחד נרכיב את נבחרת השיאים הכי ישראליים