עולם התקשורת הישראלי נפרד אתמול (א') מהעיתונאי והמפיק אריק הניג, שהלך לעולמו בבית החולים איכילוב בת"א בגיל 72 אחרי מאבק במחלה קשה. איש התקשורת המוערך, שאחראי על החדרת תרבות ה-NBA והבאת השידורים לישראל, הפיק סדרות רבות ביניהן "שחקן זר" (אותה גם יצר), "תדליקו" ו"מונית הכסף", פורמט בריטי במקור, אותו הביא הניג לישראל.

"תוך שעה דאגתי שיקליטו לי את זה", סיפר הניג על הצפייה הראשונה בגרסה האמריקאית של מונית הכסף, "את הקלטת שלחתי לאבי ניר, מנכ"ל קשת, שישר קלט את הפוטנציאל. במקביל, גיליתי מי החברה האנגלית שמחזיקה את הפורמט, ותוך 24 שעות שלחתי להם צ'ק. הקלטת התגלגלה לחדרו של מולי שגב, שהיה אמור לצפות בה ולחוות דעה. היה לו חדר בקומה השלישית, והוא אהב לעשן בפנים, אז כדי לאוורר את החדר הוא היה שם קלטות שיחזיקו את החלון פתוח. יום אחד הייתי בכניסה לבניין, ופתאום משמיים נפלה לי על הראש לא אחרת מהקלטת שאני עצמי הבאתי. מיד עליתי למעלה ועשיתי סקנדל – אני מביא את התכנית הכי טובה שהייתה פה אי פעם ואתם משתמשים בזה בשביל לפתוח חלון? לבסוף קיבלנו אור ירוק, והתחלנו לעבוד על פיילוטים".

אריק הניג ומיכאל מושונוב בהקרנת הסרט רבין פרס  (צילום: עודד קרני)
אריק הניג ומיכאל מושונוב בהקרנת הסרט רבין פרס | צילום: עודד קרני


את הגרסה הישראלית של מונית הכסף מנחה עידו רוזנבלום. בכל תכנית אוסף רוזנבלום נוסעים למונית שלו ומסיע אותם ליעדם כשבדרך הוא שואל אותם שאלות טריוויה בדרגת קושי עולה. כל תשובה נכונה מזכה את הנוסעים בסכום מסוים, ובמידה והגיעו המשתתפים ליעדם בלי לטעות שלוש פעמים – יקבלו את הסכום.

הגרסה הישראלית של מונית הכסף זכתה להצלחה גדולה, והפכה עם השנים לשעשועון הוותיק והמצליח בישראל. הפורמט שהניג הביא זכה גם להערכה גדולה בתעשיה, שזיכתה את מונית הכסף בשני פרסים של האקדמיה לטלוויזיה – תכנית הבידור התיעודי הטובה ביותר (2010) והשעשועון הטוב ביותר (2011).

_OBJ

לזכרו של הניג, שודר אמש פרק הבכורה של מונית הכסף, התכנית שהביא ארצה והפיק, ששודרה לראשונה ב-17 במאי 2007. היא ממשיכה לככב על המסך גם היום, יותר מ-12 שנים אחרי הפרק הראשון.