אורן אהרוני, יוצר הסרט "שבויים" שמשודר הערב ב - 22:00, החליט לפני שנה לעשות סרט על שבויים שחוזרים הביתה. כשהתחיל לעבוד על הסרט חשב שבסיומו גלעד שליט יחזור, אבל השתלשלות האירועים הביאה לכך שעד היום מנסים הוריו וקרוביו לעורר מחדש את הדיון הציבורי סביב התנהלות הממשלה כשהחייל עדיין בשבי.
הסרט עצמו מביא את סיפורם של חיילים אשר נפלו בשבי במדינות אויב. עמי גיא, טייס שנפל בשבי במלחמת יום כיפור, סיפר על כך שהמחשבה על החזרה הביתה היא זו שנתנה לו את הכוח להישאר שפוי, ומוסיף כי לא היה לו ספק שיחזירו אותו. השבי הסורי, הידוע כשבי קשה יותר מהשבי המצרי, לא שבר אותו והוא גילה על עצמו כוחות חדשים.
משה שימריך, שנפל בשבי הסורי, מספר שלאחר חקירה אינטנסיבית במיוחד בה עבר התעללות פיזית קשה, ניגשו אליו חוטפיו ואמרו לו שאין להם צורך בו. הם הודיעו לו שהם הולכים להוציא אותו להורג, נתנו לו אקדח ו"הציעו" לו לסיים את זה לבדו. משה לחץ על ההדק אך האקדח היה ריק מכדורים. שימריך ממשיך ומספר על דרכים בהם למד לדבר ולהתנהל בחוכמה בשבי ועל העובדה שהוא יליד סוריה אותה הסתיר מהם.
השבוי השלישי, אלי יניב, ישב שישה שבועות בשבי המצרי. עם לכתו לשבי, הוא כבר ידע שאף אחד לא יבוא לחלץ אותו. למזלו, הוא מספר, הוא לא הגיע לשגרת השבי והוא שוחרר לפני. בזמן השבי הוא עבר התעללות פיזית קשה ונפצע במהלך החקירות. רופא מצרי, הוא מספר, הציל את חייו פעם אחת אבל לאורך התקופה לא קיבל טיפול רפואי רק לפני החזרה הביתה. עם חזרתו לישראל הוא שהה בבתי חולים במשך חצי שנה והשתקם מבחינה פיזית. כך הפסיד את "זכרון", החקירה שעוברים השבויים כשחוזרים מהשבי.
לאחר צפייה משותפת בקלטות של יוסף גרוף וניסים שלם מהשבי מגיבה דליה שליט באופן נחרץ על הדמיון בין הקלטות בהן צפתה לאלו שהתקבלו מעזה. דליה חושבת שאין מקום לדיון ציבורי על שאלת המחיר ושזו צריכה להיות החלטה ממשלתית שלא נלקחת. היא גם מספרת על קצה הקרחון על התחושות שעוברות על המשפחה ועל מספר הפעמים בהם היה רגע אופטימי שנעלם.
הערב יתעורר מחדש הדיון סביב שאלת המחיר, כשהחוזרים מהשבי בעצמם מתייחסים באופן אישי לדרישה הציבורית להחזיר את החייל החטוף הביתה.