"איילון דרום" נקרא הסרטון שהעלו אתמול חברי "מה קשור" לשלל הרשתות החברתיות, סרטון שעורר לא מעט רעש ואמוציות, כשמטרתם המקורית של חברי ההרכב הייתה לצאת נגד הגזענות בעקבות גל מחאות בני העדה האתיופית ששטפו את המדינה לאחרונה.
במסגרת התכנית "הכל אישי" עם חיים אתגר שתשודר היום (15:55), פנתה מערכת התכנית אל גנטו מנגיסטו, אחד ממובילי המחאה של בני העדה כדי לשמוע ממנו מה דעתו על הסרטון. "הייתי אמור להשתתף בסרטון הזה", מספר מנגיסטו, "ראיתי שזה הולך למקום לא טוב ואמרתי תודה רבה ולהתראות. זה לא נראה לי נכון להשתמש במאבק הזה כדי לתפוס תאוצה - כבר כמה שנים טובות הם לא עשו סאטירה, אז עכשיו הם נזכרו להשתמש במחאה הזו כדי לחזור לגל? זה נראה לי מקום שסותר את עצמו. יש מקומות בהם הסאטירה צריכה לככב, ויש מקומות שלא - הסרטון הזה לא הצחיק וגם לא העביר את המסר".
תגובת "סברס" הפקות וחברי "מה קשור": דיונים כמו זה הם עבורנו ההוכחה הטובה ביותר לצורך בוידאו הזה, שיחות פתוחות על רגישויות, גבולות והגדרות. שמחנו ביומיים האחרונים לקבל תגובות תומכות ואוהדות מתוך הקהילה ובמקביל אנחנו מודים גם לביקורת ומבינים את הרגישות של אחרים. שלישיית "מה קשור" יוצרת, דוברת וחיה קומדיה וסאטירה. את כל מסריה לאורך השנים העבירה בדרך זו. מי שקורא את מילות השיר מבין מיד את המסר שרצו חברי השלישייה להעביר. חברי הלהקה תומכים במאבקה של קהילת יוצאי אתיופיה ולכן בתהליך היצירה עמדו בקשר רציף עם נציגים של הקהילה והמאבק. חורה לחברי "מה קשור" ולמי שלקח חלק בפרויקט מאחורי ומלפני הקלעים ההתייחסות השטחית למסר, לצורתו ולהגשתו.
המילים הנוקבות מדברות בעד עצמן. המאבק של הקהילה, לצערנו, הפך להיות "חדשות האתמול" בשבועות האחרונים ולכן חשוב היה לנו לרענן את השיח ולהציף את הדברים בחזרה למודעות הציבורית, הן אם במערכות התקשורת ואו אם בשיחת חולין בין האזרחים הטובים של ישראל. ייתכן שלא כל הצדדים מסכימים על הדרך להשגת השינוי, אך אל לנו לסייג ולפרק את הקול המאוחד עליו כולנו מסכימים כי יש לקרוא לשינוי. כמו שאנו בחרנו בדרכנו לצאת בקריאה הזו, נשמח בעתיד לעמוד לצד אזרחים, אמנים ויוצרים אחרים שירצו לצאת בקריאות דומות בדרכם שלהם.
"הכל אישי" עם חיים אתגר, א'-ג', 15:55
>>> לדף הפייסבוק של התכנית, לחצו כאן