משה אלפרט יכול ליטול על עצמו את היומרה לשמש דוברם של בעלי החיים. במשך 20 שנה תיעד אותם בסבלנות ואהבה אין קיץ והתוצאה, ששודרה הערב, היא סרט הטבע הישראלי הקולנועי הראשון. "לקחתי על עצמי את הזכות להיות דוברם של בעלי החיים בסרט הזה" מספר משה אלפרט, יוצר הסרט "ארץ בראשית". לדבריו "הסרט הזה הוא לא סרט שלי, הוא שלהם".
צלם המלחמות שהפך לצלם טבע מוערך
לפני שהחליט לצלם טבע, אלפרט והמצלמה שלו תיעדו את כל המלחמות שהתרחשו כאן במאה הקודמת. "כשמטוסי חיל האוויר תקפו עמדות סוריות מעל תל קציר, עין גב, זה היה צילום החדשות הראשון שלי" נזכר אלפרט.
בשנות השישים צילם ליומני כרמל, אחר כך לערוץ הראשון, והמשך לרשתות זרות ובעיקר לCBS. במבצע ליטני, מספר אלפרט, התרחשה התפנית, שעתידה להפוך אותו מצלם מלחמות לאחד מצלמי הטבע המובילים בעולם. "קרן השמש הבליחה דרך העננים ויצרה קשת מדהימה בשמים. לתוך הקשת הזאת נכנסה להקה של שקנאים שעשתה תרמיקה, וכל כך התקנאתי בהם שאמרתי לעצמי, זהו אלפרט, אתה הולך לעשות סרט על שקנאים". משחזר אלפרט את הרגע המכונן.
מהשלגים ברמת הגולן, דרך הנחלים אל הכנרת ומשם על המדבר השוקק. מראות שנדמה כאילו צולמו אלפי קילומטרים מכאן, ולא חמש דקות מים המלח. כיום, מדבר אלפרט בגעגוע על תקופה בה עולם החי בישראל היה הרבה יותר שוקק חיים: "הלכתי לצלם יעלים ופתאום נתקלתי באבן וכמעט נפלתי. בלמתי את עצמי ומאחורי שיח של מלוח, מטר ממני, מרים ראש נמר. הפרעתי לו" משחזר אלפרט. "פתאום אני רואה שמעליו, מאחורי סלע מתרומם עוד נמר. היום את התופעות האלה, לצערי הרב, אני לא מאמין שאפשר יהיה לראות. חלק מגיבורי הסרט כבר לא קיים בטבע או כמעט ולא קיים בטבע". מוסיף.
אלפרט הבין שהדרך היחידה לצלם זאבים מקרוב היא להפוך לאחד מהלהקה. לפני כ-15 שנה הביא את הגור הראשון לקיבוץ אפיקים, בוא הוא גר, והיום הוא המנהיג הבלתי מעורער לשלושה דורות של זאבי פרא. "ראיתי כבר מעונת הייחום הראשונה שראו בי מתחרה רציני על חסדיה של הנקבה. לכן ידעתי שבחודשים דצמבר-ינואר, עונת הייחום, אני צריך לשמור מרחק מהם" מספר אלפרט. "זה נותן לי את ההזדמנות להיות זאב" מוסיף.
זהו סיפור על בעלי חיים בסכנת הכחדה, על עולם הולך ונעלם, שאם לא נתעורר בזמן נוכל לראות את יופיו רק על המסך.
>> ארץ בראשית מציגה: מדבר יהודה בשיא הקיץ | תחילת הסתיו בצפון הארץ | הכנרת בסוף החורף