חמשת אנשי העסקים המצליחים התיישבו הערב (ב') בפאנל "הכרישים" והקשיבו לפיתוחים של היזמים שרוצים לכבוש את העולם. אחד מהם היה ואליד שרוף, שהציג את המיזם "iPull" - מוצר שנועד לבצע מהפכה בתחום עבודות החשמל והתקשורת. בהצעה, שרוף ביקש מיליון שקלים בתמורה לעשרה אחוזים מהחברה.
"אנחנו ארבעה שותפים בחברה וייצרנו פטנט גאוני בתחום השחלות הכבלים. פעולה זו מתבצעת היום בכל העולם באותה שיטה", אמר שרוף ותיאר את המצב הנוכחי בתחום: "יש את הצינור שנמצא בתוך הקיר וצריכים להחדיר לתוך הצינור כבלי חשמל, תקשורת, סיבים אופטיים וכל מה שצריך. בשביל לעשות את זה, משתמשים בחוט משיכה או בשם המקצועי שלו - סטלבנד. מכניסים אותו לתוך הצינור עד שזה יוצא מהצד השני, שם יש לולאה שבה קושרים כבלים שצריכים להחדיר לבפנים ואז מושכים".
שרוף סיפר שההמצאה שלו תשפיע על עבודתו של כל איש מקצוע שמתעסק עם סטלבנד. "ידית למשיכת סטלבנד, כבלים, חוטי חשמל ותקשורת. ה'אייפול' עשוי מפלסטיק עם גומי שפיתחנו במשך שנתיים וחצי, שיודע להתלבש על הסטלבנד ובמקום למשוך עם הידיים באופן מכאיב, פשוט שמים את ה'אייפול' בפנים ומשחילים", אמר והוסיף: "המכשיר חוסך בין ארבעים לחמישים אחוזים מהזמן, פה בא החיסכון של הקבלן או של מי שעוסק בזה".
"יש פטנט רשום בארץ על הגומי שלוחץ על הסטלבנד, יודע למשוך ולא להחליק", אמר שרוף והמשיך לתאר את החברה. "יש לנו מפעל בטורקיה. ייצרנו 10,000 חתיכות שנמצאות אצלנו במשרדים. עולה לייצר יחידה 15 שקל, מוכרים במבצע של 178 שקלים ליחידה אחת. למפיצים אנחנו הולכים למכור ב-85 שקלים".
"באתי לפה לא בשביל השוק הישראלי", אמר שרוף על ההצעה שלו. "המטרה היא להגיע לשוק הכי גדול בעולם, ארצות הברית, בעזרת אחד מכם ומי שיש לו קשרים. אם ניכנס, נחדור לשוק בארצות הברית באחוז אחד או שניים, ונוכל להגיע ל-200 אלף יחידות. הכלי הזה הולך להיות בכל ארגז כלים של חשמלאים, אנשי תקשורת, טכנאי מצלמות ושיפוצניקים".
אמיר איל התייחס לדברים אלו: "אמרת שאתה צריך לפתוח את השוק האמריקאי. אני לא מכיר ולא יודע איך לעזור בנושא הזה ובתחום הזה של מכשירי בנייה. אני אוהב את המוצר, אבל זאת הסיבה שאני לא יכול להשקיע ואני בחוץ". גם זהר לבקוביץ קבע בקצרה: "אין לי הצעה לתת. בשוק הזה אין לי שום ידע ואין לי דרך לעזור לך. לכן אני נאלץ להיות בחוץ".
"חשבתי הרבה, אני מאוד מתחבר אליך", אמר אורן דוברונסקי. "אני לא חושב שאתה צריך מיליון שקלים. אתה צריך את העזרה בלהיכנס לרשתות הנכונות, זה שווה לך הרבה יותר. קשה לי עם זה שאתה רוצה לגייס סכום כזה, אני לא חושב שצריך את זה בשלב הזה. לצערי אני בחוץ". יסמין לוקץ' הצטרפה לדבריו: "אתה מאוד מרשים. הבעיה היא שיש לכם בצוות ארבעה יזמים. שותפות כזו בתחילת הדרך יכולה להיות בעייתית. בניגוד לחיבור שלי אליך, למוצר אני פחות מתחברת ולכן אני בחוץ".
דובי פרנסס המליץ ליזם לכוון גם לשוק המזרח-תיכוני והציע הצעה שכללה מספר תנאים. "אין בעיה עם מיליון שקלים, אבל יש אי ודאות סביב הפטנט האמריקאי ואני לא מאמין לשווי החברה", אמר. "קודם כל, אני רוצה את הכסף שלי בחזרה. בנוסף, אני רוצה ריבית - שם מיליון, לוקח שני מיליון. אני מניח שייקח שנתיים להעיף את המלאי במידה ולא הצלחת להשיג פטנט בארצות הברית. אחרי זה אהיה שותף, במזרח התיכון 50-50 ובארצות הברית 90-10. אשתדל לעזור להיכנס לשוק, אני לא טוען שאני איש טכנולוגיית נדל"ן מפואר אבל אשתדל לעזור".
שרוף התלבט לגבי האחוזים שפרנסס הציע, אבל הכריש היה בטוח: "אני חושב שההצעה שלי מעולה. התלבטתי אם לתת את ההצעה כי ביקשת לא מעט כסף ועדיין אין פטנט בארצות הברית", אמר. "זו הצעה יותר מהוגנת, אני למעשה הבנק שלך לשנתיים הקרובות עם מיליון שקל".
היזם קיבל לבסוף את ההצעה ושמח מההשקעה. לאחר שנפרד מהפאנל, אמיר איל סיכם ופנה לפרנסס: "הוא רוצה להיכנס לשוק האמריקאי והייתה לך הבטחה רפה. אמרת לו: "מכרת, תשלם לי כפול. לא מכרת, לא קרה לי כלום'. מבחינתך עסקה מצוינת, מבחינתו - אני לא מבין למה הוא לקח את זה, אבל ימים יגידו".