את משחק הטטרבול, אדיס מקונן בן ה-32 מכיר מהילדות בשכונות אתיופיה. הוא וחבריו היו מכינים כדור מכמה זוגות גרביים, מחברים אותו בעזרת חבל לגזע עץ ומנסים לבעוט בו ולהשלים סיבוב שלם. היום מקונן הוא יזם צעיר שחי בנתניה יחד עם אשתו אנטש ובנו הקטן און. בשנים האחרונות הוא מפתח את מיזם "בוגולוג", משחק שלוקח השראה מאותו משחק ילדות, רק שבאחרון משלבים גם את הסמארטפון. אמש (שלישי) בתוכנית "הכרישים" הוא עשה היסטוריה כשכל המשקיעים החליטו להשקיע במוצר ולתת לו הצעה.
"אחרי הצבא חזרתי לאתיופיה לטיול שורשים", סיפר מקונן לכרישים על מה שהניע אותו לפתח את המשחק החדשני, "ראיתי שם, בדיוק במקום שגדלתי בו, ילדים משחקים באותו המשחק. חשבתי איך להביא לאחיינים שלי את אותה חוויה בצורה מודרנית, שתדבר לילדים של היום. אנחנו בעידן טכנולוגי, ילדים ובני נוער מכורים למסכים. המיזם שלי הולך לעזור לילדים לעזוב את המסכים ולעשות פעילות ספורטיבית מהנה".
לשם כך מקונן תיכנן מתקן ייעודי: עמוד אליו קשור כדור, כשלקצה העליון שלו מחובר סמארטפון. בכדי לספור את מספר הסיבובים, השחקנים צריכים להוריד את אפליקציית המובייל של המשחק. האפליקציה חוצה את המגרש לשני חלקים, חצי מגרש לכל שחקן. השחקן שצובר הכי הרבה סיבובים בשלוש דקות, הוא המנצח.
"המתקן הוא מכני לחלוטין", סיפר מקונן אמש בתוכנית, "אין בו שום רכיבים אלקטרוניים. זה מאפשר לו להיות עמיד לתנאי חוץ כמו גשם, שמש וכדומה. האפליקציה מבוססת על חיישנים שנמצאים כמעט בכל הטלפונים החכמים והם מאפשרים לה לזהות את כיוון בעיטת הכדור, את עוצמת הבעיטה ואת מהירות הסיבוב של הכדור. בנוסף, יש פיצ'ר של מאמן דיגיטלי, הטלפון מאמן את השחקן ואומר לו לאיזה כיוונים לבעוט".
יסמין לוקץ' אהבה את הרעיון, "כאמא לשלושה בנים, מאוד הייתי רוצה לראות אותם עוזבים את הטלפון ויוצאים יותר החוצה". לוקץ' ואמיר איל הציעו ביחד ליזם המוכשר 600 אלף שקלים תמורת 30 אחוזים מהמיזם. להצעה הצטרף מאוחר יותר גם זהר לבקוביץ. אורן דוברונסקי ודובי פרנסס הציעו לקנות ממנו את כל הפטנט בעבור 600 אלף שקל, "אורן ואני נמצא חברת צעצועים גדולה לעשות את ההפצה של המוצר. את התמלוגים רצינו לחלוק עימך 80 אחוז לנו 20 אחוז לך".
מקונן בחר שלא למכור את הפטנט והלך עם ההצעה המשותפת של לבקוביץ, יסמין ואיל. הבוקר (רביעי) הוא התארח בתוכנית של פאולה וליאון וסיפר להם שהמיזם הולך ומתקרב לצאתו לפועל, "היום זה ביצור במפעלים בסין. עוד חודשיים בערך זה יגיע לארץ ויעלה סביבות ה-299 שקלים למתקן".
כמה זמן אתה עובד על זה?
"הרעיון עצמו יושב לי הרבה זמן, אבל אני עובד עליו באופן אינטנסיבי כבר כמעט ארבע שנים. מה שנקרא פול טיים".
היה חשש שיגנבו לך את הרעיון?
"בגלל זה התחלתי מרישום הפטנט, זה תהליך בפני עצמו. כיום יש לנו רישום בארצות הברית ובמדינות אירופה".
הייתה לך הרגשה שאתה הולך לקבל מהכרישים כסף או שזה הפתיע אותך?
"הייתה לי הרגשה שכן, האמנתי במוצר".
מה הילדים חושבים על המשחק?
"בעמוד הטיקטוק שלנו יש באופן אורגני מעל 20 אלף עוקבים ומעל ל-300 אלף צפיות. גם בנות ובנים, אבל אני אהיה הוגן ואגיד שזה 70 אחוז בנים".
כבר התעשרת?
"זה לוקח טיפה זמן. זאת לוגיסטיקה מורכבת, משלב היצור ועד ההפצה".