הפיתה נחשבת לאחד המאכלים הכי ישראליים שיש. השילוב שלה עם חומוס, סלטים, בשרים וממרחים תמיד עושה לנו נעים בבטן, והיזמית עדי פולק החליטה לקחת את זה צעד אחד קדימה ולעשות מהפכה של ממש בתחום הפיתות.
פולק, יזמית ומפתחת מוצרי מזון חדשניים, הקימה את "הרצל'ס פיתה" - בפיתות בצבעים ובטעמים שונים שלא הכרנו בעבר ושאי אפשר למצוא על המדפים. הפיתות שהיא מוכרת עשויות מעמבה, סלק, חזרת, עשבי תיבול, שום ועוד, ומקבלות צבעים שאנחנו לא רגילים לראות בפיתות - שחור, ורוד, סגול, כתום ועוד.
הערב (שני, אחרי החדשות, ערוץ 12) בפרק הסיום העונה של "הכרישים", פולק תבקש השקעה בסך 200,000 שקלים במיזם תמורת 20%. "יש טעימות בכל הסיפור הזה?", מיהר פרנסס לשאול - וכמובן שנענה בחיוב. אחרי שהכרישים טעמו מהפיתות והתרשמו מהטעם הנהדר, פרנסס ביקש לדעת איך עושים מזה כסף.
"דברי מאפה הם רווחיים מאוד. מחיר פיתה נע בין שקל לארבעה שקלים", הסבירה פולק, "הרווח מפיתות זה סדר גודל של 40%. מבחינת הכמויות הנמכרות פה בארץ, אלה כמויות אדירות. בכל יום מייצרים כמיליון יחידות".
אורן דוברונסקי, שמוכר פיתות בכמויות עצומות ברשת החומוסיות המצליחה שלו, הצביע על סוגיה שמטרידה אותו במיזם. פולק היא זו שמוכרת לצרכן הסופי את הפיתות, כלומר לא ניתן להשיג אותן בתפוצה רחבה. "אם אני גר בעיר אחרת, לא אוכל לקנות ממך את הפיתות", אמר. מה ענתה לכך פולק והאם היא תצא מהפיץ' עם השקעה?