ממליגה
מה צריך:
חצי ליטר מים רותחים
חצי ליטר חלב קוקוס רותח
2 כפות שמן זית
250 גרם קמח תירס
2 כפיות מלח ים
1כפית פלפל שחור
1כפית פפריקה
5 עלי מנגולד קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום כתושות
כף שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח ים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
2 סלקים מגוררים
3שיני שום
1כף שמן זית
1כפית סילאן
1כפית מלח
1כפית פפריקה
מיץ מחצי לימון
1כפית אורגנו
גביעים של יין
>>למתכונים נוספים עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף"
מה עושים:
תחילה נקפיץ את הסלק והשום במחבת כשבע דקות.
תוך כדי נכין במחבת נפרדת- נקפיץ במחבת את המנגולד והפטרוזיליה עם השום והתבלינים כחמש דקות ואז נניח בצד.
נרתיח את המים וחלב הקוקוס, נזליף לאט לאט את קמח התירס ונערבב עם כף עץ. תוך כדי - נוסיף בהדרגה את השמן והתבלינים עד לקבלת מרקם קרמי מוצק למחצה (כחמש דקות).
נסדר בתוך הגביע לסירוגין שכבות של סלק, קמח תירס ומנגולד.
עוד ב"חשבון משותף":