פלפל ממולא בגריסי פנינה ועשבי תיבול
מה צריך:
למילוי הפלפלים:
1 כוס גריסי פנינה מבושלים (לבשל עם כוס וחצי מים רוצחים כחצי שעה על להבה קטנה).
6-7 פלפלים אדומים או צהובים
צרור גדול של כוסברה, נענע ושמיר קצוצים
2 בצלים גדולים קצוצים ומאודים מעט בשמן זית.
1 קולורבי מגורר
3 גזרים מגוררים
4 עגבניות מרוסקות במעבד מזון
5 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה ( לא חובה)
>>למתכונים נוספים עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף"
לרוטב:
4 עגבניות קלופות וקצוצות.
5 עגבניות מרוסקות
6 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית ישראלי טרי
2 כוסות מים
מה עושים:
- חותכים את הפלפלים מלמעלה (מורידים להם את החלק העליון).
- בסיר נמוך ורחב שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים 20 דקות .
- מערבבים בסיר נפרד את גריסי הפנינה המבושלים, עשבי התיבול, הבצל, הגזר, הקולורבי, השום והעגבניות עם התבלינים ומקפיצים 5 דקות.
- ממלאים את הפלפלים במלית.
- מעמידים את הפלפלים הממולאים בסיר, אחד ליד השני בצפיפות ,כאשר הפתח שדרכו הכנסנו את המלית מופנה כלפי מעלה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה כשעה.
עוד ב"חשבון משותף":