פטה עדשים
מה צריך:
2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
2 קישואים (ירוקים/צהובים), חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים שחורות (עדיף מונבטות) - יש להשרות ל-3 שעות
100 גרם אגוזי מלך שטופים במים (עדיף להשרות לשעה בערך)
⅓ כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
½ כפית מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור/לבן
כפית פפריקה
חצי כפית כמון טחון
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות בסיר מכוסה, עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים. מסננים מים מיותרים ומניחים בצד להתקרר.
מאדים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את הקישואים ומאדים 10 דקות נוספות, עד שהכל מזהיב. בשתי הדקות האחרונות כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת.
במעבד מזון מרסקים את כל המרכיבים יחד עד שנוצר ממרח חלק ללא "חתיכות". (עדיף לעשות זאת בפולסים קצרים של המכשיר).
מתבלים במלח, פפריקה ובפלפל שחור/לבן מערבבים ומצננים (טעים גם חם!!).
לוקחים קערית בקוטר 5 ס"מ ומשמנים. דוחסים פנימה את התערובת והופכים מעל צלחת. אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה.