פיצה ביתית

מה צריך:

לבצק:

1כוס קמח שיפון מלא

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

2 כפיות שמן זית

2 כפיות סילאן

1/2 כוס מים חמימים

לרוטב:

4 עגבניות, מרוסקות

1 רסק עגבניות קטן

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל

1 כוס גבינה איכותית: מוצרלה בפאלו/ גאודה עזים

עלי בזיליקום לקישוט

>>למתכונים נוספים עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף"

מה עושים:

לרוטב:

לחמם במחבת את השמן עם העגבניות, הרסק, השום והתבלינים במשך כשלוש דקות ולהניח בצד להתקרר.

לבצק:

בקערה לערבב את כל החומרים היבשים,

להוסיף בהדרגה את המים, השמן והסילאן.

ללוש את הבצק כחמש דקות

(אם דביק מדי להוסיף עוד מעט קמח)

לרדד במערוך את הבצק לשכבה דקה בעובי 1/2 ס״מ.

למזוג מעל מעט רוטב ולפזר גבינה וכמה עלי בזיליקום.

להכניס לתנור חם מאוד (200 מעלות) לעשר דקות.

עוד ב"חשבון משותף":

"חשבון משותף": א'-ג', 15:45