לביבות ירק אפויות
מה צריך:
1 חבילת תרד שטוף וקצוץ
חצי חבילת כוסברה קצוצה
חצי חבילת שמיר קצוץ
1 פטריית פורטובלו קצוצה
2 בצלים קצוצים דק
1 ביצה (לטבעונים ניתן להחליף בכף טחינה גולמית נוספת)
2 כפות טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
חצי כוס קמח כוסמת/ שיפון מלא
1 כפית אבקת אפייה אורגנית
חצי כוס נבט חיטה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח ים אטלנטי
כפית חווייג' למרק
מה עושים:
- לאדות את הבצל עם פטריית הפורטבלו כחמש דקות במעט שמן זית ולהניח בצד להתקרר.
- לערבב בקערה את הביצה עם הטחינה.
- להעביר לתוך הקערה את העלים הירוקים ואת כל שאר המרכיבים.
- לערבב הכל יחד לתערובת אחידה.
- ליצור לביבות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאפות 20 דקות, להפוך ולאפות 15 דקות נוספת.
ניתן גם להקפיא לאחר האפייה ולהגיש מתי שמתחשק.