אוזני המן

לבצק:

כוס וחצי קמח כוסמין

חצי כפית סודה לשתייה

כפית וחצי אבקת אפייה

כפית קינמון טחון לאבקה

כוס פתיתי שיבולת שועל עדינים

3/4 כוס סילאן

1 ביצה

2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

3 כפות שמן קוקוס

4-5 כפות מים

למילוי:

1/2 כוס סילאן

1 כוס אגוזי פקאן גרוסים

1 כף שמן קוקוס

למתכונים נוספים- עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף">> 

אופן ההכנה:

מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח ומוסיפים את שאר החומרים היבשים: סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון, שיבולת שועל וסילאן - לתערובת אחידה.

מערבלים את כל החומרים הרטובים לתערובת אחידה ללא גושים: סילאן, מייפל, ביצה, טחינה, שמן ומים.

מאחדים את שתי התערובות בידיים עד לקבלת גוש בצק אחיד ולא דביק )אם נדבק לידיים, להוסיף עוד קמח, אם מעט יבש – להוסיף עוד מעט מים).

את הבצק מניחים במקרר לעשרים דקות לפחות, על מנת שיהיה קל לעבד אותו.

מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת מרדד משטחים אותו לגובה של 1/2 ס"מ.

אם נדבק למרדד, לבזוק מעט קמח.

לוקחים כוס סטנדרטית וקורצים עיגולים

הכנת המילוי:

מערבבים את הסילאן, השמן והפקאנים יחד.

מסדרים כפית מילוי על כל עיגול וסוגרים בצורת אוזן.

מסדרים את האוזניים על תבנית משומנת או על נייר אפייה, אופים כ- 1/4 שעה (תלוי בתנור), מוציאים מן התנור ומצננים.

חג שמח

עוד ב"חשבון משותף":

 "חשבון משותף"- א'-ג', 15:45