אוזני המן
לבצק:
כוס וחצי קמח כוסמין
חצי כפית סודה לשתייה
כפית וחצי אבקת אפייה
כפית קינמון טחון לאבקה
כוס פתיתי שיבולת שועל עדינים
3/4 כוס סילאן
1 ביצה
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
3 כפות שמן קוקוס
4-5 כפות מים
למילוי:
1/2 כוס סילאן
1 כוס אגוזי פקאן גרוסים
1 כף שמן קוקוס
למתכונים נוספים- עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף">>
אופן ההכנה:
מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח ומוסיפים את שאר החומרים היבשים: סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון, שיבולת שועל וסילאן - לתערובת אחידה.
מערבלים את כל החומרים הרטובים לתערובת אחידה ללא גושים: סילאן, מייפל, ביצה, טחינה, שמן ומים.
מאחדים את שתי התערובות בידיים עד לקבלת גוש בצק אחיד ולא דביק )אם נדבק לידיים, להוסיף עוד קמח, אם מעט יבש – להוסיף עוד מעט מים).
את הבצק מניחים במקרר לעשרים דקות לפחות, על מנת שיהיה קל לעבד אותו.
מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת מרדד משטחים אותו לגובה של 1/2 ס"מ.
אם נדבק למרדד, לבזוק מעט קמח.
לוקחים כוס סטנדרטית וקורצים עיגולים
הכנת המילוי:
מערבבים את הסילאן, השמן והפקאנים יחד.
מסדרים כפית מילוי על כל עיגול וסוגרים בצורת אוזן.
מסדרים את האוזניים על תבנית משומנת או על נייר אפייה, אופים כ- 1/4 שעה (תלוי בתנור), מוציאים מן התנור ומצננים.
חג שמח
עוד ב"חשבון משותף":
- שמחה וצהלה: המדריך המלא למתחפש החוסך
- למי קראת קוסם? ליאור סושרד בראיון חושפני
- טיפול זוגי: לצאת או להישאר בבית?
"חשבון משותף"- א'-ג', 15:45