פנקייק ברוקולי
המצרכים:
1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לפרחים ומאודה
1 בצל, קצוץ ומאודה במעט שמן
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מיורן מיובש או אבקת זעתר
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס חלב סויה/ יוגורט עיזים
1/2 כוס מים חמימים
ההכנה:
לקצוץ דק את הברוקולי יחד עם הבצל במעבד מזון או עם סכין.
לערבב בקערה את הברוקולי והבצל עם הקמח ואבקת האפייה.
להוסיף את כל שאר החומרים ולייצר תערובת אחידה.
בעזרת כף מצקת קטנה לסדר כף מהתערובת על מחבת חמה (עדיף מחבת בריאותית שלא צורכת הרבה שמן).
לחמם עד שנוצרות בועיות, להפוך ולחמם עוד 3 דקות עד שהפנקייק מוכן.
טעים עם רוטב יוגורט-טחינה.
לעוד מתכונים- עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף">>
מרכיבים לרוטב טחינה ויוגורט
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות יוגורט עיזים טבעי
1/4 כוס מים
1 כפית מלח ים
1/4 כפית אבקת כמון
1/4 כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
1 /שן שום כתושה
עוד ב"חשבון משותף":
- מוציאים את הכביסה המלוכלכת: "אנחנו רבים הרבה"
- מתכון לכדורי האנרגיה של פאולה רוזנברג
- לאכול אותה: מה ההרגל המגונה של שירלי בוגנים?
"חשבון משותף"- א'-ג', 15:45