שעועית ירוקה מוקפצת על מצע פירה כתומים
מה צריך?
- 1 שקית שעועית ירוקה קפואה
- 2 בטטות
- 2 גזרים
- 200 גרם דלעת
לרוטב לשעועית: 1 כף שמן שומשום קלוי, 1 כף רוטב סויה תמרי, מיץ מחצי לימון סחוט, 1/4 כפית פפריקה חריפה, 2 שיני שום כתושות, חופן עלי בזיליקום קצוצים.
לפירה: 1 כף שמן זית, 2 כפיות מלח ים, 1 כפית פפריקה אדומה, 1 שן שום כתושה, 1/2 כפית פלפל שחור.
מה עושים:
לאדות את הירקות עד לריכוך בפרח אידוי/ עיגול במבוק/ מכשיר אידוי
- בינתיים לחלוט את השעועית במים רותחים ולסנן
- למעוך את הירקות לפירה
- להוסיף שמן זית ותבלינים ולהניח בצד
- להקפיץ את השעועית במחבת עם מרכיבי הרוטב במשך 5 דקות. לסדר מעל הפירה ולהגיש
"חשבון משותף"- א'-ג', 15:45