המשפחה בקידוש (תמונת AVI: mako)
ארוחת שישי בבית משפחת חסון-רוזן | תמונת AVI: mako

תחרות צילומי האוכל באינסטגרם של "סברי מרנן" הגיעה לסיומה והזוכה הגדולה היא ענת פייזר. ענת ובני משפחתה זכו בביקור מיוחד מהמאסטר שף תום פרנץ שהגיע לביתם ביום חמישי והכין להם מנות מיוחדות לארוחת שישי. " כל המשפחה בישלה עם תום" מספרת ענת, "אני הסתובבתי עם המצלמה שלי וצילמתי כל רגע. הוא אדם מאוד נחמד, הוא הפעיל את הילדים בשמחה ולימד את אימא שלי טריקים מיוחדים". 

האירוח המיוחד של תום נערך בביתה של אורית, אחותה של ענת, "הוא בחור מדהים" אומרת אורית בשמחה, "הוא פשוט אישיות נעימה ורגועה, יש לו גישה מאוד יפה לנוער ולילדים, זה היה ממש נחמד להסתכל עליו מבשל. הילדים שלי עקבו אחריו בתכנית וזה היה ממש שיגעון לראות אותו במטבח שלנו". 

מכינים את העוף בשומר (צילום: אורטל דהן)
מתחילים להכין את העוף בשומר.זהירות על האצבעות! | צילום: אורטל דהן
תום מתחיל בהכנות למרק (צילום: אורטל דהן)
מכינים את המרק | צילום: אורטל דהן
תום עם דנה פייזר (צילום: אורטל דהן)
תום עם הזוכה המאושרת ענת פייזר | צילום: אורטל דהן
מרק ירקות כתומים (צילום: ענת פייזר)
מרק ירקות כתומים | צילום: ענת פייזר
עוף בשומר (צילום: ענת פייזר)
עוף בשומר. אפשר לארוז לנו? | צילום: ענת פייזר
_OBJ

 לפי התמונות מעוררות התיאבון, אפשר להבין שארוחת שישי בבית משפחת פייזר הייתה מאוד טעימה ומיוחדת. גם בבית משפחת חסון-רוזן ארוחות השישי נמשכות כהרגלן עם המז'לוף והשלייקלך הנצחיים. למרות שהמשפחה האהובה לוקחת הפסקה קצרה מלוח השידורים, היא תחזור בקרוב עם פרקים חדשים ומצחיקים מתמיד בהמשך הקיץ. 

כל הפרקים של סברי מרנן לצפייה ישירה ב-makoVOD

מנה ראשונה: מרק ירקות כתומים וקרם קוקוס

"זה מרק שאני מאוד מאוד אוהב להכין" מספר תום, "ההכנה ממש פשוטה והתוצאה נפלאה. המרק מאוד קרמי והוא גם פרווה אז אפשר לאכול אותו גם בארוחה בשרית. אני אוהב לאכול אותו קר, ככה מרוויחים את כל הבריאות ונהנים ממנו גם בקיץ".

מצרכים :

2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים

4 שיני שום כתוש

2 בטטות בינוניות קלופות, חתוכות לקוביות גדולות

8 גזרים קלופים חתוכים גס

300-400 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

עגבנייה בשלה חתוכה ל-4

פחית קרם קוקוס

כף אבקת קארי

כפית סוכר חום

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מחממים 5-6 כפות שמן זית (או עד שתחתית הסיר מכוסה בשמן).

2. מוסיפים את הבצלים עם מלח ומזהיבים אותם על להבה בינונית.

3. לאחר כ-10 דקות מוסיפים את השום ומערבבים. (נזהרים שהשום לא יישרף).

4. מוסיפים את הבטטות, הגזרים, הדלעת, העגבנייה ומים (רק עד כיסוי הירקות).

5. מוסיפים פחית קרם קוקוס ומתבלים באבקת קארי, סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם.

6. מביאים את המרק לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הירקות.

7. כשהירקות רכים, טוחנים בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה. אני ממליץ לסנן את המרק במסננת לקבלת מרק קרמי חלק לחלוטין.

8. לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מים רותחים אם המרק סמיך מדי, טועמים ומתקנים תיבול.

9. לפני ההגשה מעטרים את קערת המרק בכפית או שתיים של פסטו כוסברה.

אם רוצים להכין מרק חלבי ניתן להשתמש בחבילת שמנת לבישול. 
אם אתם לא אוהבים פסטו כוסברה אפשר לפזר בוטנים קצוצים מלוחים ללא קליפה. 

פסטו כוסברה

מצרכים:

2 צרורות כוסברה שטופים ונקיים ללא גבעולים

1-2 שיני שום כתוש

50 גרם צנוברים קלויים

חצי כוס-כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון טוחנים את עלי הכוסברה, הצנוברים השום וחצי כוס שמן זית. ממליחים לפי הטעם.

2. אם יש צורך, מזלפים פנימה עוד שמן זית עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

"הממרח טעים ומפתיע. הוא משתלב טוב בכריכים, פסטות ודגים. אני נוהג להכין ממנו כמות ולשמור במקרר בצנצנת אטומה. זה נשמר היטב שבועיים לפחות".

 מנה עיקרית: צלי עוף בשומר מקורמל

"העוף המסורתי שאימא שלי מכינה הוא עוף צלוי בבצל. מכיוון שאני מאוד אוהב שומר החלטתי יום אחד לגוון את המתכון ולנסות את אותו מתכון של אימא עם שומר במקום בצל. התוצאה הייתה נהדרת ומאז צלי עוף בשומר זו אחת המנות הקבועות שלנו ביום שישי ".

 מצרכים:

6 כרעי עוף מופרדים

קילו שומר טרי

6 שיני שום חצויות לאורכן

9 כפיות סוכר חום

מלח ופלפל גרוס טרי

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה:

1. מנקים היטב ופורסים את השומר לפרוסות דקות לאורך (שומרים על הצורה של השומר).

2. משמנים תבנית בשמן הזית ומסדרים עליה מחצית מפרוסות השומר.

3. מניחים מעל את חתיכות העוף עם העור כלפי מטה.

4. מפזרים מעל פרוסות שום, 6 כפיות סוכר, מלח ופלפל גרוס טרי.

5. מסדרים את שאר פרוסות השומר מעל ואוטמים בנייר אלומיניום.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180-200 מעלות למשך שעתיים-שעתיים וחצי.

7. לאחר שעתיים מוציאים מהתנור, מזיזים את פרוסות השומר העליונות הצידה והופכים את העוף כך שהעור יהיה כלפי מעלה.

8. יוצקים מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית על העוף, מפזרים עוד 2-3 כפיות סוכר חום, מלח ופלפל, וצולים עד שהעור מזהיב יפה ונהיה פריך (לא מכוסה – כחצי שעה).