בימינו רטבים ושמנים הופכים להיות נחלתם של המטבח הביתי. ישנם שמנים בטעמים, כגון שמן אגוזים ושמן שומשום, שהם מיצויי של הקטניות או של המרכיבים עצמם ע"י לחיצה עד שמפיקים מהם את השמנים. השמן הכי פופולארי, שהוא גם שמן "בטעם", הוא מיודענו שמן הזית. שמן הזית הכי טוב הוא כתית מעולה, עד 0.8 אחוזי חומציות. אחריו שמן כתית, שהוא באיכות ובטעם פחות טובים.
רטבים נבנים הכי טוב באמצעות בסיסים טובים:
ציר בקר
ציר עוף
ציר ירקות
את כולם ניתן להקפיא ולהוציא כשצריך (או לשמור עד יום במקרר). על הצירים האלה בונים רטבים ומוסיפים טעמים שונים.
רוטב צ'ימיצ'ורי (מתאים לבשרים, דגים וירקות)
1 חבילת פטרוזיליה
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
חצי צ'ילי קטן קצוץ
1 כף סויה
חצי עגבנייה קטנה קלופה וקצוצה
1 כפית מלח מחוקה
חצי כוס שמן זית כתית מעולה
1 שן שום כתושה
מערבבים הכל יחדיו ויוצקים כף מעל חתיכת הבשר או הדג