קונפיטורת תאנים
1 ק"ג תאנים טריות
0.7 ק"ג סוכר לבן
4 יח סטאר אניס
5יח שיני ציפורן
3 תרמילי הל
חצי מקל קינמון
אופן הכנה:
דוקרים את התאנים בעזרת קיסם ( 6-7 דקירות מסביב ) ומניחים בסיר עמוק.
מוסיפים מעל התאנים את שאר המרכיבים - כולל התבלינים - ומשאירים ללילה במקום קריר.
למחרת בבוקר, מניחים את הסיר על להבה גדולה ל 5 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה עד שכל הסוכר נמס.
ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות ומעבירים הכול לצנצנת (שניתן לאטום), כאשר התאנים והנוזל ממלאים את כל הצנצנת עד שפת הצנצנת.
מחכים 5- 10 דקות ואז סוגרים.
שומרים סגור במקום קריר ואפל.
לאחר פתיחה מעבירים למקרר.
ניתן לשמור עד חודש בקירור (וחודש אטום לפני פתיחה).
טיפ : ניתן לצמצם את הנוזל שהתקבל על להבה נמוכה במחצית הכמות ולהשתמש בתור סירופ תאנים
לימונים כבושים
1 ק"ג לימונים טריים ויפים או לינקווט (לימון ננסי)
1 ק"ג מלח גס (לא נשתמש בכל הכמות)
1 פלפל צ'ילי פרוס גס לטבעות
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית פפריקה
אופן הכנה:
בכל לימון חותכים בעזרת סכין את צורת הצלב מחלקו העליון עד מחצית גובהו של הלימון.
ממלאים בתוך הלימונים מלח גס ומניחים על מסננת ללילה (לא חייב בקירור).
למחרת נפטרים מהמלח העודף ומכניסים לצנצנת בעלת סוגר אטום (את הלימונים ניתן לדחוס מעט).
שופכים פנימה את מיץ הלימון, הצ'ילי והפפריקה, ומכסים במים עד שפת הצנצנת.
אוטמים ושומרים במקום מוצל במשך שלושה שבועות.
בשבוע הראשון כל יום הופכים את הצנצנת מספר פעמים על מנת שכל הטעמים יכסו את כל שטח פני הצנצנת.
כאשר הלימונים ריקים וטעם המרירות החזקה נעלמה - הם מוכנים.