לכבוד סוף 2013 "אנשים" סוגרת שנה ומדרגת את אלה שמשפיעים על חיינו בצורה המהותית ביותר: הם קובעים כמה נעבוד, איזה מיסים נשלם, ולמעשה מנהלים לנו את החיים. ומי משפיע על חיי היומיום שלנו יותר משר האוצר יאיר לפיד?
השחקן החדש בזירה הפוליטית פתח ברגל ימין: הוא רשם תוצאות מפתיעות בבחירות כשמפלגתו קיבלה 19 מנדטים, מה שהפך את 'יש עתיד' לשותפה מרכזית בקואליציה. התמיכה הציבורית הרחבה שקיבל הקנתה לו הישג מרשים ביותר כאשר את תפקידו הפוליטי הראשון הוא עושה כשר אוצר, אחד משלושת התיקים הבכירים בממשלה, ולמפלגתו את תיקי החינוך, הבריאות והרווחה.
עישן או לא עישן?
תחילה עתידו הפוליטי נראה מבטיח ביותר: הוא עמד בהתחייבותו לבוחריו כשהצליח להפעיל לחץ כדי שתקום קואליציה ללא חרדים ולקדם את נושא השוויון בנטל, אותו חרט על דגל המפלגה לאורך כל תקופת הבחירות. על בסיס שני הנושאים המרכזיים ששאף להוביל הוא גם יצר ברית שגרמה לרבים להרים גבה, דווקא עם מי שרחוק ממנו אידיאולוגית- נפתלי בנט, ממפלגת 'הבית היהודי'.
הוא הספיק לככב ברשימת "100 המשפיעים בעולם" של המגזין "טיים" הנחשב, אבל בדיוק כשהכל נראה ורוד החלו לצוץ מכשולים: הידידות של בנט ולפיד, שזכתה לכינוי 'ברית האחים' הספיקה להפוך ליריבות. גם בתוך המפלגה התגלו סדקים, נטען נגדו שהוא מנהל את המפלגה ביד קשה והמקרה הזכור ביותר בהקשר זה הוא ההשעיה של חברת הכנסת עדי קול.
הביקורת הציבורית נגדו הלכה וגדלה בעקבות הגזירות התקציביות הקשות, שחלקן הגדול הוטל על מעמד הביניים, והעיכוב במינוי נגיד בנק ישראל גם הוא לא תרם. למרות שהוא דחף לגביית הרווחים הכלואים, מה שהוביל לשיפור בתחזית הכלכלית, הוא נתפס במספר לא קטן של אי דיוקים וטעויות מביכות בפרטים ובעובדות. המקרה המדובר ביותר בהקשר זה, שנשאר עדיין בגדר תעלומה, הוא שאלת הגראס: עישן או לא עישן בעברו.
ומה דעתכם? איזה ציון אתם נותנים ללפיד?
הצביעו והשפיעו, התוצאות ישודרו בתכניות אנשים החל מה-29.12 ולאורך השבוע.
>> הצביעו גם לנתניהו, ליברמן, בנט והרצוג
"אנשים", ראשון עד שלישי, 18:50, ערוץ 2