זוהר ארגוב כפי שמעולם לא ראיתם בתיעוד של לילה בלתי נשכח בפריז. שימי טבורי, אהובה עוזרי ויהודה קיסר נפגשו לצפות באותו ערב נוסטלגי בפעם הראשונה מזה שלושה עשורים.
ב-1984, בשיא הצלחתו, מנסה זוהר לכבוש גם את אירופה ונוחת בפריז. הוא הופיע על במות צרפת במשך שנתיים ואף התראיין לתכנית טלוויזיה פופלארית- שם התבלבל על הבמה כאשר ביצע את "הפרח בגני" בלי להיות מעודכן שברקע מנגן פלייבק מקוצר. "הוא עמד על הבמה והמשיך לשיר בלי מוזיקה" מספר אמרגנו בצרפת, יואל בן אמו. "זה היה מאוד מצחיק".
שלושת חבריו הקרובים של ארגוב, טבורי, עוזרי וקיסר, היו שותפים למסע זה. כעת, 25 שנים לאחר מותו, נפגשים השלושה בביתו של טבורי. הראשונה שמגיעה למפגש היא אהובה עוזרי, מפורצות הדרך של הז'אנר הים תיכוני. כיום חיה ללא מיתרי קול, אשר הוסרו בניתוח בשל מחלת הסרטן. אחריה מגיע יהודה קיסר, ה-גיטריסט של המוזיקה הים תיכונית. "הייתה לנו הזכות הראשונית להכיר אותו לפני שהיה זמר" מספר קיסר על החברות עם זוהר. "אני עבדתי איתו בצבע" חושף שימי את תחילת דרכם. "היינו צובעים אחד למעלה ואחד למטה ובמקביל הוא היה שר בית ואני הייתי שר בית" וכך נרקמה גם החברות המוזיקלית.
"הוא היה בא אלי להופעות עם תוף ביד ושר לי באוזן" מספרת אהובה על המפגשים הראשונים עם זוהר הצעיר. "הוא רצה שאלמד אותו לשיר והזמנתי אותו אלי הביתה". אהובה הייתה מי שהעניקה לזוהר ארגוב את שיעורי פיתוח הקול הראשונים שלו.
"אני חשבתי שמהטיסה הזו אני חוזרת בארון מתים"
ב-1980 זיהה קיסר את הפוטנציאל ועזר לזוהר להקליט ולהפיץאת האלבום "אלינור" שפרץ לו את הדרך. עם ההצלחה החל גם השימוש בסמים ובדרך לצרפת ארגוב כבר היה מכור. "אני חשבתי שמהטיסה הזו אני חוזרת בארון מתים" משחזרת אהובה את אותה טיסה בה זוהר סבל מהזיות קשות. כשנחתו, זוהר נעלם. "לא ראינו אותו יומיים. זה היה מאוד קשה" מספר האמרגן בן אמו. בסוף מצא אותו בתחנת המשטרה, שותה כוס קפה ושר לשוטר.
"אי אפשר לשכוח את ההיסטוריה"
במהלך הביקור בצרפת מתארחת הרביעייה בבית במרכז פריז לערב בלתי נשכח. השלושה צופים פעם ראשונה יחד בתיעוד של אותו ערב נוסטלגי ומרגש. "אני חושבת שאלוהים חנן אותו מהסבל" אומרת אהובה למראהו של זוהר בקלטת. "אני מאמינה בלב שלם שהוא רצה לצאת מזה ולא הצליח. זה קשה מאוד". "זה מרגש" אומר שימי כשצופה בחגיגה "היינו צעירים, זו היסטוריה".
במבט לאחור, החפלה הביתית ומה שקרה לאחריה אולי גם מסמלים את מה שקרה לדור הגדול של המוזיקה הים תיכונית. זוהר התאבד, טבורי וקיסר חוו הצלחות גדולות ולצידן טלטלות כלכליות ואהובה איבדה את קולה. "לראות את עצמי ולשמוע את עצמי, זה עושה לי צמרמורת" אומרת אהובה בלב כבד. "אני רואה עולם של פנטזיות והמכות מלמדות אותך את החיים" אלו תחושותיה לאחר אותו ערב שמח מלפני שלושים שנה. "אני הייתי מצפה שתקשורת לא תשכח אותנו, הוותיקים, ותשדר אותנו יותר" מסכם קיסר. "אי אפשר לשכוח את ההיסטוריה".
אנשים, ראשון-שלישי בשעה 18:50