בעוד מספר שבועות נחתום את שנת 2019 ואיתה את העשור האחרון, בו שודרו בתכנית אנשים מאות ראיונות עם זמרים, שחקנים, פוליטיקאים ואנשי ציבור אחרים שנתנו לנו הזדמנות להכיר אותם כפי שהם באמת. בחרנו את עשרת האנשים והסיפורים שעשו לנו את העשור, כאשר בכל שבוע נציג לכם שניים מהם. הפעם, אתם בוחרים מי יהיה פריצת העשור בפוליטיקה: חבר הכנסת ושר האוצר לשעבר יאיר לפיד, או שר הביטחון נפתלי בנט?

  

יאיר לפיד

לפני יותר משבע שנים עזב יאיר לפיד את עבודתו כאיש תקשורת והקים את מפלגת "יש עתיד". שנה לאחר מכן, קיבלו אנשי "יש עתיד" 19 מנדטים בבחירות והפכו למפלגה השנייה בגודלה בכנסת. לפיד נבחר לכהן כשר האוצר, אך לאחר שנה ו-8 חודשים פוטר על ידי ראש הממשלה נתניהו.

לפיד היה אחד מאנשי התקשורת האהודים במדינה, אבל על כהונתו כשר נמתחה גם לא מעט ביקורת. "אנחנו נבחרנו לארבע שנים. הפסיקו לנו את העבודה אחרי שנה ושמונה חודשים. אני לא רוצה להשתמש במונחי לא הוגן, כי זה 'אכלו לי שתו לי' ואני לא סובל את זה מאחרים, אז למה שאני אבקש את ההנחה הזאת לעצמי? אבל אנחנו לפחות גם עשינו הרבה דברים, וגם הנחנו תכנית למדינת ישראל", אמר במהלך הראיון.

מי שהפך לאחד מהאופוזיציונרים הגדולים ביותר של ראש הממשלה נתניהו, לא חסך בביקורת כבר אז: "ראש הממשלה שטוען שהוא 'מר כלכלה', במקום לנהל את הכלכלה, עשה מסיבה לבוחרים שלו. שנה הלכה על זה. אחרי שנה התחלנו לצאת מהבוץ, דברים התחילו לזוז. ברגע שהוא התחיל להניב תוצאות, נתניהו סגר את הדלת, אמר 'אני זורק הכל לפח' והלך לבחירות כי הוא החליט שיש נגדו איזה קונספירציה שלא הייתה ולא נבראה". בהמשך דבריו, הוסיף: "כל עוד אתה לא מצליח, אין לו בעיה איתך. זה הנוהל סביבו. כשמישהו עסוק רק בהישרדות הפוליטית שלו, אז הוא לא נותן לעבוד". 

עוד התייחס לפיד במהלך הראיון לבתו יעל, שנמצאת על הרצף האוטיסטי. כשחיים אתגר שאל אותו על הקשר המיוחד ביניהם, הוא נענה בתגובה צוננת: "יעלי לא מדברת אבל יש בינינו הרבה קשר והרבה אהבה וחום. חוץ מזה, לא עניינך היחסים שלי עם הבת שלי. אני שלם עם התפקיד שלי בתוך זה, אני שלם איתה. היא מאוד משמחת אותי. היא לא עול בחיי, הבת שלי... כל הורים של ילדים אוטיסטים, יש להם את השלב הזה שהם צריכים לעבור איזה משבר וכאב ופרידה ממה שיכול היה להיות. עוברים את זה".

נפתלי בנט

שר הביטחון והיו"ר המשותף של "הימין החדש", נפתלי בנט, נכנס בשנת 2005 לתפקידו הראשון בפוליטיקה הישראלית כאשר נבחר לראש המטה של נתניהו, אז יו"ר האופוזיציה. בשנת 2012 הוא נבחר לראשות מפלגת הבית היהודי וכיהן בממשלות הבאות כשר הכלכלה, שר הדתות, שר ירושלים והתפוצות, שר החינוך וכיום הוא מכהן בתפקיד שר הביטחון. בשנת 2015, הוא סיפר לחיים אתגר על העזיבה הצורמת מתפקידו כראש המטה של נתניהו ועל היחסים איתו מאז.

בנט סומן כבר מתחילת הקריירה הפוליטית שלו כמועמד פוטנציאלי לתפקיד ראש הממשלה, אבל הוא מבחינתו ניסה להצניע את שאיפותיו. "אני לא רוצה להגיע הכי רחוק בפוליטיקה הישראלית. זה לא המטרה", אמר לחיים אתגר. "המטרה שלי זה עם ישראל".

בנט נחשב לאחד מהפוליטיקאים העשירים בישראל, וההון שלו מוערך ביותר מ-25 מיליון שקלים אותם הרוויח לאחר שעשה שני אקזיטים. על התקופה שלו בתעשיית ההייטק סיפר: "היה מטורף. כמו שזה נדמה, ככה זה. הייתי במשא ומתן עם קונה לחברה. אחרי חודשים הגענו למאה מיליון דולר. זה סוריאליסטי לגמרי. תבין שבאותה תקופה גילת ואני תפרנים של התפרים, ואז חברה אחרת מתקשרת והמנכ"ל אומר, 'אנחנו רוצים לקנות אתכם. כמה אתה רוצה?'. עכשיו אני: '150 מיליון דולר ולא סנט פחות'. חוזר אליי אחרי כמה דקות: '145'. בינגו".