"כל המומחים מסכימים ש-95 אחוז ממה שקורה כיום על הכביש הוא בגלל הגורם האנושי", כך מספרת לנו פרופ' טובה רוזנבלום, שעומדת בראש המכון לחקר הגורם האנושי לתאונות דרכים. "עייפות היא בין הגורמים הראשונים לתאונות דרכים קטלניות. כך גם הסחות דעת בתוך האוטו - כמו וואטסאפ ופייסבוק".
איך מתמודדים עם זה? "קודם כל צריך לדעת שההתעסקויות הללו מפחיתות בצורה דרמטית את היכולות שלנו להתמודד עם מצבי חירום בכביש", אומרת פרופ' רוזנבלום."יש היום מערכות אלקטרוניות שנועדו לסייע בדיוק במומנטום הזה. הנהג מקבל התראה כשיש הולכי רגל ורכבים דו גלגליים, וזה מעולה".
במדינת ישראל למעלה משליש מההורגים בתאונת דרכים הם הולכי רגל. אז רגע לפני פתיחת הלימודים, חשוב לדעת איך לדאוג לבטיחות הילדים שלנו. "רוכבי האופניים חייבים לכבוש קסדה" מדגישה פרופ' רוזנבלום. עוד היא מוסיפה ואומרת שעד גיל 9 לא שולחים ילדים לחצות כבישים ללא ליווי מבוגר. "ההורים צריכים לתפוס פיקוד. ואם אתה כבר לוקח את הילד שלך וחוצה איתו כבישים - תסביר לו, תלמד לו, תן לו את הרמזים של הכביש ותשתף אותו בשיקולים שלך". לסיום, זכרו שאם תכניסו את הנייד לכיס בעת חציית הכביש, תגדילו משמעותית את הסיכוי להגיע ליעד שלכם בביטחה.