בפרק הבכורה של "מבחן ההורים הגדול", נחשפנו לשמונת זוגות הורים המחנכים את ילדיהם בשמונה שיטות חינוך שונות לחלוטין. ארבע גישות שונות הוצגו בפרק, ובין המשפחות שזכינו להכיר יותר לעומק, הייתה משפחת עירון. האם, עדי, שיתפה בפוסט מעמיק בתחושות מאתגר קיר הטיפוס ודיברה על הדרך בה היא מאמינה.
"'מה אתה צריך מאיתנו?'", פתחה עדי את דבריה וחזרה לאתגר המדובר, "אם יש אפילו קומץ הורים שייקחו מכל ההשתתפות שלנו בתכנית רק את המשפט הזה, אנחנו נרגיש מסופקים. השאלה הזאת, 'מה אתה צריך?', היא שאלה שמחייבת התבוננות פנימה. מאפשרת לפעול מתוך הקשבה ומחשבה - ולא רק על אוטומט. זה השלב שבו מתפתחת מוטיבציה פנימית לפעולה".
ההורים עדי ואוהד, חקלאים ואנשי חינוך, מגדלים שלושה ילדים על פי גישת חינוך טבעי. הם מאמינים כי יש ללכת לפי דרך הטבע - ולפי טבע הילד. "אני יכולה כל חייו להציב לו מטרות לשאוף אליהן", היא ממשיכה, "אבל אם הן לא המטרות שהוא הציב לעצמו אין ערך למה שאני קבעתי. מוטיבציה חיצונית יכולה לגרום לילד לבצע משימה ואולי אפילו לעמוד בה. אבל לטווח הארוך היא מייצרת תחושת חוסר מסוגלות עצמית. כי ההצלחות שלי תלויות גורם חיצוני. כך גם הכשלונות. שם יש סכנה של זריקת אחריות".
"כשאנחנו פועלים מתוך בחירה פנימית והסכמה אנחנו פועלים מתוך אחריות אישית", ממשיכה, "ילד או ילדה שלומדים לפתח אחריות אישית ידעו לשאת ולהתמודד עם ההצלחות ועם הכישלונות שלהם. ידעו ללמוד מהטעויות שלהם כי הם האחראים היחידים לתהליך הצמיחה שלהם. הרי מה בעצם אנחנו (אוהד ואני) רוצים עבור הילדים שלנו? שירגישו טוב עם עצמם. שיפתחו ערך עצמי גבוה. שיבנו חוסן נפשי שיאפשר להלם להתמודד עם אי אלו אתגרים בחיים. שישאפו להיות הטובים ביותר שהם רוצים להיות".
לסיום, עדי מתארת את אחד האתגרים הגדולים בעיניה בהורות. "אחד האתגרים הגדולים ביותר בעינינו בהורות הוא לאפשר לילדים שלנו להיות עצמאים, לטעות, ליפול, להיכשל. תוך כדי שהם מקבלים מאתנו את המסר הברור שאנחנו שם מאחוריהם לכשיצטרכו. קשה לא להתערב, להציע הצעות, לדרבן, לדחוף. כי אנחנו באמת רוצים שהם יצליחו. אבל עצרתם פעם לחשוב - מה הוא רוצה וצריך כדי להצליח? ומה היא הצלחה בעיניו?".