הקפצת טבעות ענק שתלוית באוויר, אומגה על גבי כדור שיורד מהתקרה ומעבר בין מאחזים צרים, בהם נתלים על הציפורניים בין שמיים לארץ. אלו רק חלק מהאתגרים אותם יצטרכו לעבור המתמודדים שרוצים להיאבק על תואר הנינג'ה הראשון של ישראל. 17 מכשולים בסך הכל כולל מסלול הגמר, כשהאחרון והאימתני מכולם הוא "הר מידוריאמה".
מסלול הגמר מחולק לשלבים, שבכל אחד מהם יש זמן מוגבל שבמסגרתו צריך לסיים את כל המכשולים וללחוץ על הבאזר. כדי לעלות מהשלב הראשון לשני צריכים המתחרים להתגבר על 9 מכשולים בזמן של חמש דקות בלבד. השלב השני עצמו כולל אמנם 4 מכשולים בלבד, אבל שם האתגר קשה יותר, כשבאחד המכשולים יצטרכו המתחרים להרים מחיצות בידיים כדי ללחוץ על הבאזר תוך 2 דקות בלבד.
הסיוט של האמריקאים, החלום של הבריטים
בין המכשולים שבהם יש סיכון גבוה ליפול למים ולהיות מודחים מהגמר, אפשר למצוא בין היתר את ה-Flying bar hoop וה-Cliffhanger, המוכרים לקהל הישראלי שצופה בגרסאות השונות של התוכנית מרחבי העולם.
ב-Cliffhanger יש חמישה מאחזי טיפוס צרים בטירוף, שרק אצבעות מברזל יוכלו להתמודד איתם. המתחרים יצטרכו לעבור את כולם מבלי לדלג על אף מאחז, כשמותר להשתמש במכשול הזה בידיים בלבד. רק 9 מתמודדים בגרסה האמריקאית הצליחו לסיים את המכשול הזה, בשבע עונות בהן הוא מופיע על מסלול הגמר. בבריטניה, שם התוכנית צעירה יותר (4 עונות) רק שני יחידי סגולה בלבד סיימו אותו עד כה.
צפו במתמודד הבריטי שעשה היסטוריה על מכשול ה- Cliffhanger
ה-Flying Bar Hoop הוא מכשול המשלב בין קפיצת מוט לבין מתח. נחיתה לא במקום עם מוט המתח והמתמודד נופל למים. הוא מוכר כמכשול הסיום האייקוני של שלב 3 במסלול הגמר ורק ארבעה מתמודדים אמריקאיים הצליחו בכלל להגיע אליו עד היום. שניים בלבד גם סיימו אותו בהצלחה.
צפו באמריקאי הראשון שעבר את המכשול מדגים את ה-Flying bar
השלב השלישי אינו מוגבל בזמן אך הוא כולל שלושה מכשולים קשוחים בטירוף, שרק מי שיעבור אותם יגיע לטפס על הר מידוריאמה. שם, יצטרכו המתחרים לטפס לפסגה תוך 30 שניות בלבד, בניסיון להפוך לנינג'ה הראשן של ישראל וה-11 בעולם בסך הכל.
>>עקבו אחרי עמוד הפייסבוק הרשמי של "נינג'ה ישראל" 2018
"נינג'ה ישראל": פרקי הגמר בחמישי ושבת בקשת, ערוץ 12