המצרכים
חבילת פסטה פנה
קופסת שימורי טונה בשמן זית
2 שיני שום כתושות
כף-שתיים אריסה (לפי דרגת החריפות האהובה), אפשר גם לוותר
פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
כף-שתיים לימונים כבושים קצוצים
20 זיתי קלמטה או טאסוס
צרור רוקט או 4 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
לקינוח
משקה יוגורט יופלה GO אפרסק ובננה
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: יוצקים את השמן משימורי הטונה לסיר, מוסיפים את השום ומבשלים רק עד שניחוח השום מורגש (מבלי שישחים).
2. מוסיפים את האריסה והעגבניות המרוסקות ומבשלים כ-10-7 דקות. מוסיפים את הטונה ומערבבים.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
4. מוסיפים את הפסטה לרוטב. מוסיפים את הלימונים הכבושים והזיתים ומערבבים. מניחים מעל צרור רוקט או עשבי תיבול.
![פסטה טונה (צילום: אמיר מנחם) פסטה טונה (צילום: אמיר מנחם)](https://img.mako.co.il/2019/07/15/recipe2after_i.jpg)
סטיילינג: נועה קנריק