המצרכים

5-6 נתחי חזה עוף
חצי דלורית
2 גזרים
בטטה בינונית
מעט שמן זית
צרור פטרוזיליה קצוצה דק

מרינדה

2 שיני שום קצוצות
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את רכיבי המרינדה, משרים בה את העוף ומכניסים לקירור למשך שעתיים-שלוש.
2. בינתיים מכינים את הירקות: מחממים תנור על 180 מעלות, שוטפים היטב וחותכים את הירקות לפרוסות עבות, מרפדים תבנית עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח גרוס, מניחים עליה את הירקות, מערבבים ואופים כ-20 דקות עד לריכוך.
3. מחממים מחבת פסים, מוסיפים כף שמן זית וצולים את העוף עד להשחמה משני הצדדים.
4. מניחים חזה עוף לצד הירקות ומעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה.

חזה עוף עסיסי לצד ירקות אפויים (צילום: אמיר מנחם)
צילום: אמיר מנחם

סטיילינג: נועה קנריק