כמו לא מעט דברים טובים שהגיעו מיפן, גם אתגר הנינג'ה, פורמט הטלוויזיה הבינלאומי התחיל בארץ השמש העולה ומשם הגיע לכל רחבי העולם. בשבוע הבא תעלה גם ישראל על מפת הנינג'ה, עם עונת הבכורה של "נינג'ה ישראל 2018" בקשת 12 (רביעי, 21:00). בזמן שישראל מחכה לנינג'ה, בואו להכיר את הבודדים שהצליחו לעמוד באתגר הקשה מכולם.

נגאנו

היפני שעבד כדייג עד שחבר הראה לו קטע וידאו מתוך התוכנית ואז חייו השתנו. נאגאנו יצא ל-300 ימי אימון, הגשים את החלום והתחרה ב-26 מקצים בפורמט היפני (והמקורי) של אתגר הנינג'ה, עד שהודיע על פרישה ב-2016. עד היום הוא מכונה "הדייג החזק בעולם", נחשב לאולסטאר של התוכנית שהגיע להתחרות מול מתמודדים חזקים מכל העונות של הפורמט ברחבי העולם ובוודאי אחד המתמודדים האהובים ביפן. בנוסף הוא גם מוזיקאי חובב, שהוציא מספר סינגלים בשנת 2011 ובעצמו מכור כל כך לפורמט, עד כדי כך שעוגת החתונה שלו עוצבה בהשראת מסלול הנינג'ה.

קלדיירו

נהג אוטובוס לשעבר ומטפס הרים מקצועי, שסיים את המסלול בהצלחה ב-2015 וזכה במיליון דולר אחרי תוצאה מרשימה במכשול המכריע – זמן של 26.14 שניות. איזק היה לאחד משני האמריקאים הראשונים בהיסטוריה שסיימו את המסלול ובעונה הנוכחית והעשירית של הפורמט בארה"ב שב מפרישה לאחר שלוש עונות. קלדיירו הוא בפירוש אחד מהאייקונים הבולטים והידועים ביותר של אתגר הנינג'ה, בוודאי בארה"ב.

קאזוהיקו

הבחור הצנום הזה היה הראשון שצלח את האתגר בפורמט היפני המקורי בעונתו הרביעית, עוד בשנת 1999. הוא עשה זאת במשקל של 56 קילוגרמים שמתפרשים על גובה של 1.60 מ' בלבד. לאחר ההישג שלו הוא נאלץ לפרוש בגלל בעיה רפואית שהתגלתה בעינו. מאז חזר לעבודתו הקודמת כפיוזיוטרפיסט ספורט ודייג חובב בזמן הפנוי, אך ממשיך בהופעות אורח בתוכנית בה הוא מוגדר כאולסטאר. החיבה לאתגרים עוברת כנראה במשפחתו, כשגם אחיו הצעיר, קימיהירו, התחרה בעונות ה-11 וה-17 של הפורמט בגרסתו היפנית. 



גראף

פעלולנית במקצועה שהופיעה גם בסרט וונדר וומן בכיכובה של גל גדות, ובעצמה הפכה לאייקון הנשית המובילה של אתגר הנינג'ה באמריקה. בעונה החמישית של התוכנית בארה"ב היא הייתה האישה הראשונה להעפיל למקצה הגמר, בעונה השמינית היא סיימה במקום השני הכללי בגמר בלוס אנג'לס והייתה האישה הראשונה לעבור את ה-Stage One. בעונה הקודמת היא סיימה במקום הרביעי הכללי ובעונה העשירית שהחלה במאי 2018 בארה"ב, היא הייתה האישה השנייה בהיסטוריה (והראשונה באותה עונה) שלחצה על הבאזר בסיום המסלול, בקטע שהפך לוויראלי והגיע ליותר מ-15 מיליון צפיות. ב-2017 היא הגיעה להתחרות בגרסה היפנית של הפורמט ולמרות ששם הנשים מתחרות ברף נמוך יותר של המכשול, דרשה להתחרות בדיוק באותו הרף כמו של הגברים, והייתה לאישה הראשונה בהיסטוריה שעוברת את ה-Second Stage ביפן. 

יאוג'י

מוכר נעליים שניסה במשך חמש שנים להתקבל לפורמט היפני וכשהצליח עשה היסטוריה שהיה הראשון לעבור את מסלול המכשולים פעמיים. למתמודד הזה יש סיפור חיים לא פשוט: בגיל 7 הוא איבד את אביו ובעצמו היה קרוב למוות בטביעה. למרות זאת התגבר כאמור, והפך לאחד המתמודדים הבולטים של הפורמט ביפן כשהשתתף בלא פחות מ-15 עונות שלו.

קייסי

קייסי קטנזרו הפכה בשנת 2014 לאישה הראשונה שסיימה את מסלול המכשולים של אתגר הנינג'ה, בעונה ה-6 של התוכנית בארה"ב. הקטע בכיכובה גרף מעל למאה מיליון צפיות ברשת והיא הפכה לדמות נערצת ומודל לחיקוי עבור נשים רבות. אל אתגר הנינג'ה היא הגיעה בעקבות מי שהיה בן זוגה ומאמנה האישי באותה תקופה, ברט סטפנסן, שבעצמו התחרה בעונה החמישית של הנינג'ה. המשך הקריירה שלה באתגר הנינג'ה היה מאכזב יותר, שלמרות כרטיסים חופשיים שקיבלה לגמרים של העונות הבאות היא לא הצליחה לשחזר את ההישג שלה מהעונה השישית עד שהודיעה על פרישה בעונה ה-9. אחרי פרישתה החלה להתמודד במופעי היאבקות ה-WWE.



בריטן

צלם ובמאי ממרילנד וחובב טיפוס הרים, שמכונה "פופאי" בשל מבנה גופו והיה לאמריקני הראשון שצלח את אתגר הנינג'ה, בעונתו ה-7 בארה"ב והוא גם היחיד שעשה זאת עוד לפני שמלאו לו 36. את המסלול הוא סיים באותה עונה של איזק קלדיירו, שנחשב למנצח הטוטאלי של העונה, לאחר שעשה זאת בזמן מהיר יותר. למרות זאת, ג'ף בריטן מתהדר בתואר "לוחם הנינג'ה האמריקאי הראשון" באינסטגרם שלו, יכול להיות שכצלם ובמאי הוא קצת 'חי בסרט'?

יוסיקה

המתחרה הצעיר ביותר שסיים את אתגר הנינג'ה כשעשה זאת בגיל 23 בלבד. הבחור הסולידי הזה הקדים את זמנו והיום הוא עוסק - לא תאמינו - בהנדסת תוכנה. מה שמוכיח שלא רק לשרירנים, גם לחנונים יש סיכוי לעבור את אתגר הנינג'ה.

ישראל מחכה לנינג'ה: "נינג'ה ישראל", תוכנית חדשה ברביעי ב-21:00 בקשת, ערוץ 12