אתגרים מעולם לא הרתיעו את מתן ברמן. לא כשאיבד את אחת מרגליו, לא כשהתעורר מתרדמת ולא כשהתמודד בתחרויות הטיפוס הנחשבות ביותר. זאת כנראה גם הסיבה לכך שכשתוכנית אתגר הנינג'ה שכבשה את העולם הגיעה לישראל, היה לו ברור שהוא רוצה להתחרות על התואר ב"נינג'ה ישראל 2018".
ברמן, בן 37, נשוי ואב לשניים מחדרה, החל את דרכו בעולם הספורט בענפים כמו שחיה ותריאטלון. כחייל הוא התגייס ליחידת הכלבנים "עוקץ" ושירת שם כלוחם. בשנת 2002 עלה טנק על מטען בגזרת נצרים ומתן, שהיה בתוך ג'יפ שניצב בסמוך, נפצע מההדף. במשך כשבע שנים ניסו הרופאים לשקם את הרגל שלו, עד שהוחלט לקטוע אותה.
"מהשנה הראשונה ביקשתי שיקטעו לי את הרגל, לא יכולתי לחיות עם הכאבים", הוא נזכר כעת במה שעבר עליו. "אחרי 7 שנות סבל הסכימו לקטוע לי את הרגל ומאז התחלתי לחיות". אבל כאן לא הסתיימו המאבקים שלו. שנה וחצי לאחר קטיעת הרגל, הוא עבר אירוע מוחי. "שכבתי 11 יום בקומה והוגדרתי מת. אחרי אותם 11 יום פתאום התעוררתי בלי שום הכנה מוקדמת. מאז, אפשר להגיד שאני מכור לאדרנלין שחסר לי מהשירות הצבאי ועושה כל ספורט אקסטרים אפשרי".
מאז שהתאושש מאותו אירוע מוחי והותאמה לו פרוטזה מיוחדת, מתן החליט להיכנס לתחום הטיפוס בעקבות חבר. "התחלנו באופן עצמאי, זה היה משהו די פורץ דרך. ממה שידוע לי אין עוד קטוע רגל שמתחרה בטיפוס, אני מדורג היום במקום השישי בעולם מבין קטועי הרגליים שמטפסים. זה העיסוק העיקרי שלי, רוב הזמן אני מתאמן לתחרויות".
את שאר הזמן שלו, מקדיש מתן להתנדבות בעמותה שמעצימה פצועי צה"ל דרך ספורט "אני מאמין שזו דרך השיקום הכי טובה שיש. יחד עם זה אני מדי פעם מסייע באמצעות כלבים לנוער בסיכון, מדבר על הפציעה ומדרבן אותם להתגייס לצבא".
היית רוצה שאנשים יקחו השראה כלשהי מהסיפור שלך?
"אני לא רואה את עצמי כמישהו שנותן השראה. מבחינתי כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה אם הוא יתעקש על זה. אומרים לי שאנשים עם שתי רגליים לא עושים מה שאני עושה עם רגל אחת, אבל אני לא רואה את זה ככה. אני פשוט עקשן שלא מוכן לשמוע את התשובה 'לא'".
"מה שעמד לנגד עיניי בשיקום זו הייתה הכלבה ששירתה איתי כשנפצעתי, מאוחר יותר היא נפטרה", הוא מספר מה מניע אותו בעשייה שלו. "בארבע שנים האחרונות המשפחה שלי – אשתי ושני הילדים, זה מה שנותן לי את הכוח. מבחינתי אין משהו שאני לא מסוגל לעשות בגלל הפציעה, אני אולי יעשה את זה לאט יותר מבן אדם עם שתי רגליים, אבל זה ממש לא יגרום לי לוותר".
יש לך חשש מלהיות מתויג בתור "מתמודד הנינג'ה קטוע הרגל"?
"אני לא חושב שיתייגו אותי ככה, מי שיראה אותי עם מכנס ארוך לא ידע אפילו שאני קטוע. הכי מפריע לי שאנשים עם מגבלה עושים מעצמם מסכנים. זאת לא הגישה שלי ואני מתרחק מהדברים האלה".
האתגרים בתוכנית מלווים את מתן גם מחוץ לצילומים והוא מספר שגם המשפחה שלו כבר נכנסה לטירוף הנינג'ה. "באתי לנינג'ה בשביל הבן שלי, מאז שהוא ראה את המסלול הוא מטפס על כל דבר ואומר לי הנה אבא אני נינג'ה כמוך. חשוב לי לא לאכזב אותו".
>>עקבו אחרי עמוד הפייסבוק הרשמי של "נינג'ה ישראל" 2018
עוד ב"נינג'ה ישראל 2018":
- "אנשים נאבקים שם נגד הגוף, זו דרמה מול המצלמות"
- כך הוקם האתגר הקשה ביותר בעולם
- מחכים לנינג'ה: האתגרים הקשים בעולם
ישראל מחכה לנינג'ה: "נינג'ה ישראל", תוכנית חדשה ברביעי ב-21:00 בקשת, ערוץ 12