לצערנו תופעת החדרת סמים בכוסות משקה במועדונים ופאבים אינה נדירה ומידי כמה שבועות אנחנו שומעים בחדשות על אירוע מצער בו אישה או גבר נאנסים בעקבות חומר זר שהוחדר למשקאות שלהם בזמן הבילוי. חרף כל המאמצים והיוזמות כדוגמת "שמרי על הכוס שלך" עדיין נראה שיש עוד כברת דרך לעבור עד שנצליח למגר את התופעה. כתבי "הבוקר של קשת", מורן קלפר ותמיר דיין הסתובבו במקומות הבילוי על מנת לבדוק את רמת המודעות בקרב בליינים והתוצאות מעט מדאיגות.
מן הניסוי עולה שבליינים מבחינים בין שני סוגי בילוי, מצד אחד הבר השכונתי ומנגד המועדונים. המודעות להחדרת חומרים כאלה ואחרים למשקאות בקרב מבלי המועדונים גבוהה בהרבה מזו של המבלים בבר השכונתי שדבקים בעמדת "לי זה לא יקרה". למרות שאנחנו מודעים לעובדה שגם בפאבים הכל אפשרי התחושה היא שבפאב השכונתי אנחנו מרגישים בבית ומרשים לעצמנו להשאיר את המשקה על הבר כאשר אנחנו יוצאים לעשן או לשירותים. "במועדון אני לא אשאיר את המשקה לבד אבל פה בפאב השכונתי אני לא חושבת על זה יותר מידי" סיפרה אחת המבלות. מטרת הניסוי איננה לזרוע פחד וחרדה בקרב הבליינים אבל בהחלט ניכר שרמת התודעה בכל הקשור לפאבים צריכה להשתנות.
יוזמת "לילה טוב" שקמה בזכות בלייניות ובעלי פאבים בתל אביב, מטרתה לגרום להגברת המודעות לנושא אבל בעיקר להוות כתובת ורשת ביטחון למבלים. דני הלוי, מבעלי פאב "המזג" ושותף ליוזמה מסביר: "המטרה היא להגיד לבליינים, יש על מי לסמוך. יש למי לפנות ואנחנו כבליינים ובעלי הפאבים נמגר את התופעה ונהיה ערניים יחד". אין ספק שיוזמות מהסוג הזה הן דבר מבורך. אחריות אישית היא חשובה אבל לא פחות ממנה חשוב הגם האחריות החברתית לסובבים אותנו. כמו שאנחנו רוצים לצאת, לשמוח ולבלות גם הנשים והגברים מסביבנו רוצים. מעט ערנות סביבתית מצד כל אחד ונוכל יחד לעשות צעד משמעותי אל עבר העלמות התופעה המכוערת.
"הבוקר של קשת"- רביעי עד שישי ב-6:25